مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: با وجود کم آبی و تغییر الگو آب و هوایی اغلب استانها مانند استان زنجان که منطقهای نیمه خشک بودند، اکنون در حال تبدیل به اقلیم بیابانی و خشکتر هستند و این مسئله باعث میشود درصد حریق صعودی باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، سید حسن حسینی در جلسه هماهنگی اطفای حریق با حضور فرمانداران و نمایندگان دستگاههای ذیربط، شرایط آب و هوایی تاثیر قابل توجهی در وقوع حریق دارد، اظهار داشت: در فصول سرد سال اگر بارندگی خوبی داشته باشیم گونههایی چند ساله قوت میگیرند و در این سالها آتش سوزی در فصل بهار کاهش پیدا میکند. همچنین در سالهایی که اغلب بارشها در اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه صورت میگیرد موجب تقویت گونههای یکساله میشود که این نوع گیاهان در برههای از زمان به طور کوتاه مدت خشک میشوند و موجب آتش سوزی خواهند شد.
وی افزود: تعدیل مدیریت چرا نیز یکی از اقداماتی است که در راستای کاهش حریق صورت میگیرد.
حسینی با بیان اینکه تغیرات الگوی آب و هوایی در افزایش آتش سوزی موثر است، تصریح کرد: با وجود کم آبی و تغییر الگو آب و هوایی اغلب استانها مانند استان زنجان که منطقهای خشک بودند، اکنون در حال تبدیل به اقلیم بیابانی و خشکتر هستند و این مسئله باعث میشود درصد حریق صعودی باشد.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی متعلق به عام است و حفظ و حراست آن نیز وظیفه همگانی است، متذکر شد: امسال بارندگیها بهاره بودند و پیش بینی میشود میزان آتشسوزیها افزایش پیدا کند؛ بنابراین درخواست میشود که دستگاههای ذیربط و مردم همکاری خود با منابع طبیعی را در سال جاری تشدید کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود نیروی انسانی نیازمند تدابیر ویژه برای مدیریت اطفا حریق هستیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در ادامه گفت: در سال ١۴٠٠ بیست و نه مورد در ١٧٨ هکتار، در سال ١۴٠١ چهار مورد در ۵٢ هکتار، سال ١۴٠٢ شصت و هفت مورد در ٣٩٢ هکتار، سال گذشته نیز چهل و سه مورد در ۴٠۵ هکتار آتش سوزی رخ داد.
سرهنگ عباس عباسی عنوان کرد: عمدتا آتش سوزیها از تیر ماه آغاز میشوند و ٧١ درصد آتش سوزی ها در مرکز استان بودند.
وی با بیان اینکه کارگاههای آموزشی پیشگری از اطفا حریق هر ساله برگزار میشوند، یادآور شد: برگزاری مانور، ارسال پیامک های آگاهی بخشی و فرهنگ سازی از بستر رسانهها از جمله اقدامات در راستای پیشگیری از حریق هستند.
عباسی یادآور شد: برگزاری جلسه پیشگیری از آتش سوزی، استفاده از ظرفیتهای دستگاههای اجرایی همسو در اطفای حریق؛ تمرین و تبادل نظردراجرای سناریو اطفا حریق در شهرستانها؛ بهره گیری از ظرفیت، امکانات و تجهیزات دستگاههای متولی از دیگر برنامهها در خصوص اطفا حریق هستند.
سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی استان زنجان ادامه داد: باید آمادگی لازم در زمانهای بحرانی حریق را داشته باشیم و عامل حریق نیز فورا شناسایی شود.
مالک اژدر افشاری با بیان اینکه برای حفاظت از منابع طبیعی باید همکاری و هم افزایی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر با بحران رو به رو شویم باید آمادگی داشتیم و به نحو احسنت آن را مدیریت کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید