به گزارش سپاهان خبر، فردا سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا با حضور رئیسجمهور رسما کار خود را آغاز می کند و در طی برگزاری این اجلاس پنجاه وزیر، رؤسای اتاقهای بازرگانی و هیئتهای همراه از ۳۸ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور خواهند یافت و در جلسات تخصصی شرکت دارند.
در واقع برگزاری این اجلاس می تواند نوید بخش تحولی در اجرای برنامه های اقتصادی میان ایران و افریقا باشد ، البته پس از گذشت دو روز از برگزاری این اجلاس مهمانان به اصفهان سفر کرده و با جایگاه ویژه اقتصادی و فرهنگی این شهر آشنا خواهند شد ، ضمن اینکه جلسات متعددی نیز به میزبانی اصفهان برگزار خواهد شد .
بررسی فرصتهای همکاری در بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی، کشاورزی و گردشگری
مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان در نشست خبری اجلاس، همکاریهای ایران و آفریقا اظهار کرد: آفریقا سرزمین فرصتهای ناشناخته است و با یک میلیارد جمعیت، بازار هدفی بزرگ دارد و یکی از مهیا ترین مناطق برای توسعه تجارت خارجی است.در حال حاضر نیز سرزمینهای آفریقایی ۴۰۰ میلیارد دلار تجارت با کشورهای خارجی دارند که سهم جمهوری اسلامی از این تجارت ۱.۵ میلیارد دلار است و باید افزایش پیدا کند.
جمالینژاد افزود: ضعف ساختارهای تولیدی، عدم توسعه زیرساختها، فرهنگ بالای مصرف و نیاز به تکنولوژی در کشورهای آفریقایی باعث افزایش جذابیت تعاملات تجاری و به ویژه حوزه فنی و مهندسی با کشورهای این قاره میشود؛ از طرفی تبیین ظرفیتها، توانمندیها، رونق کسبوکار و تلاش برای تحقق شعار سال از جمله اهداف و رویکردهای اصلی برای توسعه تعاملات اقتصادی با کشورهای آفریقایی است.
وی ادامه داد : در اجلاس، همکاریهای ایران و آفریقا ، فرصتهای همکاری در بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی، سلامت، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و گردشگری مورد بررسی قرار می گیرد .وی بیان کرد: پس از اختتامیه کنفرانس در تهران، نمایندگان ۳۸ کشور آفریقایی در نهم اردیبهشت با دو پرواز اختصاصی از تهران و عسلویه به اصفهان وارد خواهند شد. این میزبانی که پس از رقابت با سایر استانها به اصفهان واگذار شد، به دلیل جذابیتهای تاریخی، فرهنگی، و صنعتی این استان است. برنامههای میزبانی شامل جلسات تخصصی بازدید از مجموعههای صنعتی و معرفی ظرفیتهای اقتصادی استان است. همچنین، پس از پایان رویدادها، برنامهای گردشگری شامل بازدید از بناهای تاریخی و صنایع دستی اصفهان برای مهمانان خارجی در نظر گرفته شده است.
جمالی نژاد ادامه داد: استان اصفهان میتواند به قلب گردشگری تبدیل شود، ولی باید استفاده فعالی از ظرفیتها شود. ما برگزاری این برنامه را در سالن اجلاس در نظر گرفتهایم و عملیات و کارهای لازم را برای فعالسازی سالن آغاز کردهایم تا این مکان به عنوان یک قلب اقتصادی برای اصفهان عمل کند. پس از اختتامیه که در همان سالن اجلاس برگزار میشود، برنامههای بازدید از جاذبههای گردشگری و صنایع دستی تدارک دیده شده است و در روز دوازدهم اردیبهشت، مهمانان اصفهان را ترک خواهند کرد.
اصفهان به عنوان یک شهر جهانی، از آمادگی کامل برخوردار است
امیر کشانی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان است وی نیز در نشست خبری اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا اظهار کرد: به نظر میرسد که این رویداد، فرصتی بینظیر برای توسعه و تغییر نگاه دنیا به اصفهان باشد و نشان دهد که اصفهان به عنوان یک شهر جهانی، از آمادگی کامل برخوردار است.
وی افزود: تاکنون دو دوره از اجلاس همکاری ایران و آفریقا در سطح ملی برگزار شده است، اما این نخستین بار است که بنا به تصمیم استاندار محترم و در پی تلاشهای ارزشمند ایشان، هیئتی در این سطح و با این گستردگی، خارج از پایتخت تشکیل و در شهری غیر از تهران حضور به هم میرساند، در این میان، اگر بنا به انتخاب شهری غیر از پایتخت باشد، بیشک استان اصفهان، نخستین و شایستهترین گزینه خواهد بود.
کشانی ادامه داد: برنامهریزی دقیقی برای بازدید هیئت آفریقایی از مناطق مختلف صنعتی و شرکتهای برجسته اصفهان که دارای توان صادرات و فعالیتهای اقتصادی هستند، صورت گرفته است. ۱۲ مسیر پیشنهادی به هیئت آفریقایی ارائه میشود تا بر اساس انتخاب ایشان، از این مسیرها بازدید به عمل آید. علاوه بر این، برنامههای فرهنگی متنوعی نیز در طول این رویداد برگزار خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید