وقوع تصادفات رانندگی در نوروز و جانباختن برخی از هموطنان در حوادث ترافیکی، تلخترین اتفاقی است که هر ساله رخت عزا را بر تن بازماندگان این حوادث مینشاند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، نوروز از راه رسیده است و در حالی به میانه تعطیلات نوروزی نزدیک میشویم که متاسفانه آمار تصادفات رانندگی در جادههای مختلف کشور همچنان روندی نگران کننده دارند.
تصویری که در ابتدای اینگزارش مشاهده میکنید به تصادف خودرو سواری پژو پارس با وانت نیسان در کیلومتر ۶۰ محور سرباز به راسک استان سیستان و بلوچستان مربوط است که طی آن ۴ نفر در دم جان باختند و تعدادی از سرنشینان هر دو نیز به شدت مجروح شدند.
اقدام رسانههای خبری در انتشار تصاویر دلخراش و وحشتناکی از تصادفات روزهای اخیر در جادهها، هشداری مهم درباره ۳ عامل و مسئله مهم در بروز تصادفات، شامل ناایمن بودن جاده، بیکیفیتی خودروها و بیاحتیاطی رانندگان در رانندگی است.
رانندگی رانندگانی که به تازگی گواهینامه رانندگی دریافت کردهاند نیز عامل مهم دیگری است که متاسفانه در وقوع حوادث ترافیکی و تصادفات رانندگی سهم زیادی را به خود اختصاص میدهد.
مهمترین عوامل وقوع تصادفات!
سردار محمدباقر سلیمی معاون عملیات پلیس راهور فراجا، عامل ۴۳ درصد تصادفات نوروزی تا روز گذشته را عدم توجه به جلو دانست و گفت: تغییر مسیر ناگهانی با سهم ۱۵ درصدی، انحراف به چپ با سهم ۱۰ درصدی، عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه با سهم ۱۴ درصدی بیشترین علت وقوع تصادفات به شمار میآیند و مواردی چون عدم رعایت حق تقدم و واژگونی خودرو نیز از دیگر عوامل هستند.
معاون عملیات پلیس راهور فراجا همچنین ساعات ۱۶ عصر تا ۸ شب را بیشترین بازه زمانی که تصادفات در آنها روی میدهند برشمرد و تاکید کرد: رانندگان در این ساعتها بیشتر مراقب رانندگی خود و حفاظت از جان سرنشینان خودرو باشند.
خودروهای بیکیفیت، ارابههای مرگی که جان میگیرند!
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، نیز ضمن تاکید بر کیفیت پایین خودروهای داخلی تصریح کرد: این بی کیفیتی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در تصادفات جادهای به شمار میآید.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه خودروهایی که در ایران تولید میشوند، از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و همین موضوع، ایمنی سرنشینان را بهشدت به خطر انداخته است. این یک معضل جدی در حوزه سلامت است و نباید در مورد آن مماشات کرد.
رفع نقاط حادثهخیز جادهها نیز عامل مهمی است که باید از نظر مسئولان مربوطه دور نماند؛ همانطور که مقامات انتظامی و قضایی با رانندگانی که به طور ناایمن رانندگی میکنند، برخورد صورت میدهند، باید با عوامل ترک فعل رفع مخاطرات جادهها نیز برابر قانون برخورد کنند.
هر ساله از اواخر اسفند ماه پویشهای مختلفی از طرف نهادها و سازمانهای مسئول در سفرهای نوروزی، برای ارائه هشدارها، پیشنهادها، راهکارها و مراقبتهای ویژه سفر در نوروز راه اندازی میشود که در کاهش تصادفات و حوادث رانندگی اثرگذار است اما تا رفع کامل نواقصی چون جادهها و خودروهای ناایمن و بیکیفیت نمیتوان توقع معجزه داشت.
امید که در پایان تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ شاهد خبر کاهش آمار تصادفات و جانباختگان در حوادث ترافیکی جادههای مختلف کشور باشیم که البته بعید است با روند فعلی حاکم این رویا محقق شود.
دیدگاهتان را بنویسید