ماجرای وقوع زلزله شدید در تهران از جمله موضوعات ترسناکی است که نبود امکانات کافی برای امدادرسانی و کاهش اثرات و پیامدهای این بلای طبیعی، خوف آن را دو چندان کرده است و مردم همواره بابت این موضوع دلهره و اضطراب دارند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، وقوع زلزله شدید همواره جزو یکی از بدترین حوادثی است که پیامدهای بسیار ناگواری را به دنبال خواهد داشت.
تخریب ساختمانهای ناایمن و در پی آن مسدود شدن راههای امدادرسانی از جمله تبعات مهم وقوع یک زمین لرزه با شدت بالا در کلانشهری چون تهران است.
با وجود توصیههای مکرری که پژوهشگران تاکنون به مجریان ساخت مسکن و دیگر زیرساختهای ساختمانی پایتخت داشته و دارند، همچنان شمار ساختمانهای ناایمن که حتی بدون وقوع زلزله هم میتوانند حوادث تلخی را رقم بزنند، قابل توجه است.
ساخت و سازهای غیر اصولی بدون در نظر گرفتن استانداردهای لازم سالهای سال است که نه در تهران که در سایر شهرهای کشور منجر به وقوع حوادث مرگباری شدهاند؛ حالا در نظر بگیرید با چنین وضعیتی احتمال وقوع زلزله شدید هم در پایتخت وجود دارد و متولیان امر میگویند وقوع زمین لرزهای مهیب در تهران امری ناگزیر است.
در صورت وقوع زلزله در تهران، آمادگیها کافی نیست!
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، جزئیات مانور سراسری زلزله در تهران را اینگونه تشریح کرد: این مانور تمرین شبیه سازی شده زلزله ۶.۷ ریشتری گسل ری که بدترین سناریوی محتمل برای شهر تهران محسوب میشود بود و ۱۰ هزار نفر از دستگاههای مختلف دارای مسئولیت در این مانور حاضر بودند.
وی درباره برگزاری مانور سراسری زلزله در بوستان ولایت پایتخت، تصریح کرد: در این مانور برای ۱۱۰ سازمان و دستگاه امدادی، انتظامی، عملیاتی، خدماتی، قضایی و… که در صورت وقوع زمین لرزه وظایف مشخصی دارند، نقشها و وظایفی تعیین شده بود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: گسل ری میتواند وقوع زلزله ۶.۷ ریشتری را در تهران رقم بزند و گسل شمال تهران نیز زلزلهای بزرگتر به قدرت ۷.۲ ریشتری را میتواند حادث کند و در واقع گسلهای شمالی زلزلههای مهیبتری را ایجاد میکنند.
نصیری آمادگی فعلی تهران در صورت وقوع زلزله احتمالی را کمتر از ۵۰ درصد و ناکافی میداند و معتقد است: طی سالهای اخیر دستگاههای امدادی و خدماتی امکانات و توانمندی خود را توسعه داده و به روز کردهاند اما اگر زلزلهای با شدت بالا در تهران رخ بدهد امکانات خدمت رسانی هرگز کافی نخواهد بود.
ضرورت ارزیابی دقیق از امکانات اضطراری پیش از وقوع زلزله!
با وجود توصیفات فوق، در آمادهسازی تهران برای مواجهه با زلزلهای با بزرگای ۶ یا ۷ ریشتر، دستگاههای مسئول باید مواردی چون ارزیابی امکانات اضطراری، بیمارستانهای صحرایی، مخازن سوخت و سامانه های مخابراتی را به طور ویژه در دستور کار داشته باشند.
ارزیابیها مواردی چون درک تراکم جمعیت، زیرساخت های شهری و قابلیت های پاسخ اضطراری را شامل میشود.
ایمن سازی ساختمانهای ناایمن و نظارت دقیق و کامل بر نوع ساخت و سازهایی که در حال حاضر در نقاط مختلف پایتخت در حال انجام است هم میتواند بخش گستردهای از نگرانی و استرس ناشی از تخریب ساختمانها در صورت وقوع زلزله را کاهش بدهد و در صورت وقوع زلزله نیز از تلفات و آسیبهای ناشی از آن هم بکاهد.
نه به استرس، آری به آمادگی؛
ماجرای وقوع زلزله شدید در تهران از جمله موضوعات ترسناکی است که نبود امکانات کافی برای امدادرسانی و کاهش اثرات و پیامدهای این بلای طبیعی، خوف آن را دو چندان کرده است و مردم همواره بابت این موضوع دلهره و اضطراب دارند.
در حین اینکه نباید برای مردم نگرانی و استرس تبعات وقوع زلزله احتمالی را ایجاد کرد اما انجام اقدامات مرتبط با افزایش آمادگی و ایمن سازی شهر و به روزرسانی امکانات و زیرساختهای موجود هم امری ضروری و واجب است.
دیدگاهتان را بنویسید