به گزارش وب سایت سپاهان خبر، یازدهمین نشست شاهنامهشناسی و شاهنامهخوانی در محل سالن اجتماعات مجتمع ستارخان تهران برگزار شد.
در این دور از نشست، نقش فرانک مادر فریدون در بیداری ایرانیان، شجاعت و دلاوری کاوه آهنگر در ورود شجاعانه به مجلس ضحاک و برافراشتن درفش کاویانی، تاثیر حضور مردم و نیز نقش صنعتگران و پیشهوران در ساخت ابزار و سلاح برای نبرد فریدون مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
محمدجعفر محمدزاده پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی در این گردهمایی ادبی، گفت: مسئولیت سنگین و مهم فردوسی القای حس «خودبودن» و معنابخشیدن به «اندیشۀ ایرانی مسلمان» بود.
وی ادامه داد: شیفتگان و علاقهمندان شاهنامه فردوسی کم نیستند به تعبیر حافظ که میگوید:
نه من بر آن گُلِ عارض غزل سُرایم و بس
که عَندَلیبِ تو از هر طرف هزارانند
تنها ما ایرانیان نیستیم که شیفته و علاقهمند به فردوسی هستیم و کار بزرگ او را ارج مینهیم؛ بزرگان بسیاری از جهان فرهنگ و ادب به ویژه ادبیات حماسی هستند که چون به محتوای شاهنامه دستیافتهاند دربارۀ فردوسی و شاهنامه سخنان بلیغ و بلندی گفتهاند.
این استاد دانشگاه سوره بیان داشت: عموم شرقشناسانی که با فرهنگ ایران آشنا شده و به آن علاقه پیدا کردهاند ورودشان به دنیای ایرانشناسی از رهگذر شناخت شاهنامه فردوسی بوده است.
وی اضافه کرد: شرقشناسان و ایران شناسان بزرگی مانند: برتولد اشپولر آلمانی استاد زبانهای سامی و مطالعات اسلامی دانشگاه مونیخ که آثار مهمی از جمله تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامی دارد، فریتس وولف که نخستین فرهنگ واژگان شاهنامه را تدوین کرده است، هلموت بوتشر شاعر اتریشی، آدولف آوریل آلمانی و… دیدگاههای روشن و برجسته و مهمی درباره شخصیت فردوسی و شاهنامه دارند که همگی نشان میدهند شاهنامه کتابی جهانی و انسانی است و مفاهیم و حکمتهای آن برای زندگی و نیکفرجامی انسان در جهان ارزشمند و کاربردی است.
محمدزاده تاکید کرد: فردوسی در نگاه شاعران و سخنوران پارسیگو مانند نظامی، خاقانی، سعدی، انوری و دیگران هم مقام ممتازی دارد و تقریبا همه کسانی که پس از او آمدهاند، با صراحت و تواضع از بزرگی او سخن گفته یا از سفره دانش و حکمت او بهره بردهاند.
گفتنی است؛ کارگاه شاهنامه هر هفته به صورت حضوری و برخط با حضور علاقهمندانی از سرتاسر کشور برگزار میشود.
دیدگاهتان را بنویسید