×
×

حوادثی از قبیل بندرعباس هشدار به مسئولان و جامعه است

  • کد نوشته: 27579
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • از کنار حوادث نباید به راحتی گذشت، حوادثی که جان آدم ها را می گیرد ، جان شیرین آدم هایی که حق زندگی دارند و هیچ کس نمی تواند این حق را از آنها بگیرد.هر حادثه ای تلخی و ناکامی به دنبال دارد ، اما در میان این حوادث، جانسوزتر حوادثی است که بدانیم خطای انسانی در وقوع آن دخیل بوده است
    حوادثی از قبیل بندرعباس هشدار به مسئولان و جامعه است
  • از کنار حوادث نباید به راحتی گذشت، حوادثی که جان آدم ها را می گیرد ، جان شیرین آدم هایی که حق زندگی دارند و هیچ کس نمی تواند این حق را از آنها بگیرد.هر حادثه ای تلخی و ناکامی به دنبال دارد ، اما در میان این حوادث، جانسوزتر حوادثی است که بدانیم خطای انسانی در وقوع آن دخیل بوده است درست مثل حادثه بندر عباس که خسارات جبران ناپذیری به دنبال داشت،خساراتی که تاثیرات آن تا همیشه بر پیکر جامعه و یکایک اعضای خانواده قربانیان بندر شهید رجایی باقی خواهد ماند.

    قصور در رعایت اصول ایمنی

    به گزارش سپاهان خبر; طبق آخرین خبر ۷۰ نفر از هموطنانمان در این حادثه غمبار جان خود را از دست دادند و ۱۲۴۰ نفر مصدوم شدند . این در حالی است که هرچه عمق فاجعه بیشتر معلوم شد ، عده ای انگشت اتهام را به سمت دیگری چرخاندند تا خود را تبرئه کنند اما در نهایت کمیته بررسی علل حادثه آتش‌‌سوزی در بندر شهید رجایی اعلام کرد ، قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل در این حادثه محرز بوده است.

    غلامرضا ظریفیان یک تحلیل گر و البته فعال سیاسی است وی در گفتگو با ما در رابطه با وقوع حادثه تلخ بندر شهید رجایی بندر عباس گفت: در بسیاری از بنادر دنیا کالا و اجناس با سرعت زیادی وارد بندر شده و از آنجا به مکان های مورد نظر انتقال داده می شوند اما در ایران اینگونه نیست بلکه کالا برای مدت طولانی در انبارها باقی می مانند و به بازار عرضه نمی شوند و به دنبال آن به دلیل افزایش تقاضا و عدم عرضه کالا، تورم شکل می گیرد. در بندرعباس نیز به عنوان مهم ترین بندر کشور که باید دارای تجهیزات و امکانات بالایی باشد متاسفانه سهل انگاری باعث بروز چنین حادثه تلخی شد.

    در حقیقت این انفجار و حوادثی از این قبیل هشدارها و پیام هایی به مسئولان و جامعه می دهد که اگر نظام دیوان سالاری و بروکراسی دوباره مورد بازبینی قرار گیرد و این بدنه سنگین که بخش زیادی از آن نتیجه مازاد نیروی انسانی است به شکل موثرتری عمل کند ، امور جامعه به سرعت سامان می یابد و شاهد پیشرفت و توسعه پایدار خواهیم بود. برای بهبود این بدنه رسوب کرده و آسیب دیده که قوانین و قواعد ضعیف و متعارضی دارد باید از تجارب جهانی و نیروی نخبگان و تحصیلکرده های دانشگاهی و فناوری نوین که در نظام بروکراتیک از آن؛ استفاده می شود، بهره برداری کرد تا بهره وری در همه زمینه ها ده ها و یا صدها برابر شود و وضعیت موجود بهبود یابد.

    تعارض منافع در نظام بروکراتیک را از بین ببریم

    ظریفیان یاد آور شد: برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی باید، ایجاد تغییرات جدی در کشور، بهره برداری از فناوری نوین ، استخدام افراد متخصص، شایسته و زبده را در دستور کار خود قرار دهیم و تعارض منافع در نظام بروکراتیک را از بین ببریم یا به حداقل برسانیم .طبیعی است با وجود مشکلاتی که ما با دنیای پیرامون داریم این ضعف ها می تواند مورد استفاده مخالفان داخلی و خارجی قرارگیرد و آسیب های جبران ناپذیری به نظام اقتصادی و اجتماعی و ساحت روح و روان جامعه واردکند.
    متاسفانه نظام اداری ما بویژه در دوره های خاص ، تعداد زیادی افراد غیر متخصص را به کار گرفت که استخدام این افراد غیر از هزینه های سنگین که به بودجه کشور وارد کرد ، موجب ناکارآمدی سیستم حکمرانی اقتصادی جامعه شد که تحت تاثیر این ناکارآمدی غفلت ها و فساد در جامعه رخ داد و به دنبال آن مشکلات عدیده ای پدیدار گردید

    باید در انتخاب مدیران تجدید نظر کنیم

    این تحلیل گر خاطر نشان کرد: وقتی نیروی غیر متخصص و ناتوان به کار گرفته می شود در کنار ناتوانی اش این فرصت را ایجاد می کند که نوعی فساد در شبکه ها رخ دهد که این فساد می تواند منشا حادثه های بزرگی مثل حادثه بندر عباس شود. بنابراین برای اینکه شاهد تکرار چنین فجایعی نباشیم باید در انتخاب مدیران تجدید نظر کنیم و از افرادی استفاده کنند که دارای تخصص و تجربه کافی هستند.تنهادر چنین شرایطی است که می توان نسبت به عدم تکرار اتفاقات غم انگیز جلوگیری کرد.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *