×
×

سپاهان خبر گزارش می‌دهد؛
شکایت با عنوان ” قصور پزشکی ” را چگونه ثبت کنیم؟

  • کد نوشته: 27669
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • اگر شما هم بعد از مراجعه و انجام معاینات درمانی توسط پزشک خود آسیب دیده‌اید، می‌توانید با در دست داشتن مستندات موجود از قصور پزشک و درمانگر خود شکایت کنید.
    شکایت با عنوان ” قصور پزشکی ” را چگونه ثبت کنیم؟
  • اگر شما هم بعد از مراجعه و انجام معاینات درمانی توسط پزشک خود آسیب دیده‌اید، می‌توانید با در دست داشتن مستندات موجود از قصور پزشک و درمانگر خود شکایت کنید.

    به گزارش خبرنگار گروه سلامت وبسایت خبری سپاهان خبر، عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، از تشکیل بیش از ۱۵ هزار پرونده قصور پزشکی خبر داد و گفت: رشته‌های دندانپزشکی، جراحی پلاستیک و ترمیمی و جراحی عمومی در صدر شکایات مردم در این حوزه هستند.

    مسجدی گفت: بیشترین شکایت مردم در رابطه با قصور پزشکی مربوط به رشته دندانپزشکی با ۲ هزار و ۱۹۰ مورد شکایت، است.

    اگر شما هم بعد از مراجعه و انجام معاینات درمانی توسط پزشک خود آسیب دیده‌اید، می‌توانید با مستندات موجود از قصور پزشک و درمانگر خود شکایت کنید.

    گاهی بعضی از پزشکان به دلیل بی‌احتیاطی و نداشتن مهارت کافی در یک رشته تخصصی منجر به وارد آمدن آسیب به بیمار می‌شوند و در نهایت علاوه بر آسیب جسمی، منجر به تحمیل هزینه‌های سنگین به بیمار خود می‌شوند.

    ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی که در سال ۱۳۳۹ به تثویب رسیده است، اصلی‌ترین مورد در خصوص لزوم جبران خسارت در نظام حقوقی کشور است. این ماده قانونی به صورت عام، هرکسی را که عمداً یا در نتیجه بی‌احتیاطی به جان، سلامتی، مال یا حیثیت دیگری آسیب وارد کند مسئول شناخته است و مجازات مشخصی را برای این قصور تعیین کرده است.

    اولین گام، مراجعه به سازمان نظام پزشکی!

    در ابتدا از پزشک مربوطه به سازمان نظام پزشکی شکایت کنید و پس از آن بر اساس قانون برای ثبت شکایت از پزشک، باید با مراجعه به دادسرای جرایم پزشکی یا جرایم عمومی، شکایت خود را ثبت کرده و پرونده بعد از بررسی در دادسرا به دادگاه انتقال پیدا کند.

    با منتقل شدن پرونده به دادگاه با توجه مدارک و شواهدی که بیمار ارائه می‌دهد و همچنین با توجه به دفاعیه پزشکی که از او شکایت شده است، قاضی پرونده نظر خود را در مورد اتفاق افتادن قصور پزشکی و یا عدم قصور پزشکی اعلام و در نهایت رای خود را صادر می‌کند.

    اگر تشخیص قاضی این باشد که پزشکی که درمان شما را بر عهده داشته است در انجام وظایف خود قصور و کوتاهی داشته است، پزشک متخلف را محاکمه و مجازات مشخصی را بر اساس قانون برای او تعیین می‌کند و در صورت عدم اثبات ادعای شما پزشک تبرئه خواهد شد.

    با در دست داشتن کارت ملی، مدارک پزشکی مورد نیاز شامل عکس رادیولوژی، ام آر آی، آزمایشات، هرگونه اسکن نسخه های دارویی و … می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید.

    به خاطر داشته باشید که پرداخت هزینه دادرسی بر عهده شما که شاکی هستید، بوده و فراموش نکنید که اگر در بیمارستانی جراحی زیبایی انجام داده باشید، مانند: عمل بینی و … باید عکس های قبل و بعد عمل را همراه داشته باشید تا در دادگاه ضمیمه پرونده شما شده و با حضور در دادگاه در اختیار قاضی پرونده قرار بدهید.

    از تعیین دیه تا بطلان پروانه پزشکی!

    با اثبات قصور پزشکی بسته به نوع و اندازه قصور، برای شما دیه تعیین می‌شود که پزشک متخلف باید به پرداخت آن اقدام کند؛ همچنین باطل یا تعلیق شدن پروانه پزشکی نیز بخش دیگری از مجازاتی است که قانون برای پزشکان متخلف در نظر گرفته است.

    در صورتی که به نظر شما اثبات قصور پزشکی در دادگاه سخت است، از حضور یک وکیل مجرب و کاربلد که در حوزه شکایت از پزشکان تجربه و تخصص دارد، استفاده کرده و از رهنمودهای او بهره‌مند شوید.

    جزئیات مهم رضایت ‌نامه و برائت نامه‌ای که بیمار امضا می‌کند!

    نکته مهم پایانی این مطلب را با دقت بخوانید؛ پیش از انجام هر عمل جراحی پزشک از بیمار یا ولی او، رضایت نامه کتبی می‌گیرد که این رضایت‌نامه با برائت نامه بسیار متفاوت است.

    بسیاری از افراد فکر می‌کنند که برائت و رضایت بیمار هر دو یک مسئله را در برمی‌گیرند و البته که هرگز چنین نیست.

    رضایت بیمار صرفاً برای اعلام رضایت او بر انجام فرایند درمانی به پزشک معالج داده می‌شود؛ مثل اینکه بیمار به دندانپزشک خود اجازه می‌دهد تا اقدامات مورد نیاز برای بهبود دندان‌های وی را انجام دهد ولی برائت مفهومی عام‌تر از رضایت را در بر دارد که بسیار مهم است و هرگز بیمار یا همراه او نباید چنین درخواستی را امضا کنند؛ بیمار با امضای برائت نامه علاوه بر اعلام رضایت بر انجام اقدامات درمانی، مسئولیت کیفری را هم از پزشک خود سلب کرده است و اگر قصوری رخ بدهد، هرگز نمی‌تواند پیگیر تحقق حقوق خود از پزشک متخلف باشد و مسیری سخت در شکایت از پزشک را پیش رو خواهد داشت.

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *