آیا متادون درمانی قطع میشود؟
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، گفت: در حال حاضر ۶ مرکز جامعه پذیری راهاندازی شده است و در سال جاری آمار این مراکز در هر منطقه پایتخت به حداقل یک مرکز فعال خواهد رسید و اگر بتوانیم مراکز بیشتری را راهاندازی کنیم.
محمد نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، اظهار کرد: راهاندازی و توسعه مراکز جامعه پذیری در سال جاری از جمله برنامههای ما در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی در پایتخت است و قرار است یک لایحه خوب در این خصوص به شورای شهر تهران برده و اقدامات مورد نیاز را در گامهای بعدی انجام دهیم.
وی تصریح کرد: وقتی مراکز جامعه پذیری فعال شوند، تمام معتادان متجاهری که هم اکنون در یاورشهرها حضور دارند، بعد از ۶ ماه به مراکز جامعه پذیری منتقل میشوند و ما اصطلاحا به این مرحله صیانت پس از خروج میگوییم.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تفاوت مراکز “یاورشهر” با مراکز “جامعه پذیری” این است که یاورشهرها مراکز ماده ۱۶ (مراکز ترک اعتیاد اجباری) و بسته هستند اما مراکز جامعه پذیری شبیه مراکز ماده ۱۵ (مراکز ترک اعتیاد اختیاری) هستند.
ایجاد ۱ مرکز جامعه پذیری در هر منطقه پایتخت!
نقیب همچنین اضافه کرد: در حال حاضر ۶ مرکز جامعه پذیری راهاندازی شده است و در سال جاری آمار این مراکز در هر منطقه پایتخت به حداقل یک مرکز فعال خواهد رسید و اگر بتوانیم مراکز بیشتری را راهاندازی کنیم.
وی در ادامه یادآور شد: در مراکز جامعه پذیری اولین مسئله مهم ایجاد اشتغال برای مددجویان است و مددجویانی که در این مراکز مشغول به کار شوند، مطابق وزارت کار حقوق دریافت میکنند و محلی نیز برای استراحت و زندگی عادی آنها در همان ساختمان اختصاص داده خواهد شد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد: مراکز جامعه پذیری هم اکنون در مناطقی مثل منطقه ۴، ۵، ۶، ۹، ۱۰، ۱۲، ۱۳، ۱۴ و منطقه ۱۶ پایتخت راه اندازی شده است و در دیگر مناطق نیز به زودی راه اندازی و فعال میشوند و در نتیجه مهمترین بخش پس از درمان اولیه معتادان یعنی اشتغالزایی آنها اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
قطع متادون درمانی به شرط استفاده از درمانهای موثر جایگزین!
نقیب اظهار کرد: بر اساس قانون درمان معتادان متجاهر در مراکز یاورشهر را در حال حاضر از طریق متادون درمانی انجام میدهیم؛ قطع متادون و درمان جایگزین پرهیز مدار برای تعدادی از زنان معتادی که در برخی از مراکز یاورشهر حضور دارند، هم اکنون در حال اجرا است و امیدواریم شرایط طوری باشد که بشود در همه مراکز ویژه مردان و زنان، بدون تخصیص متادون بیشتر معتادان را درمان کرد.
او تصریح کرد: در گام نخست باید بپذیریم که آسیبهای اجتماعی به این زودی تمام نمیشوند، چون به یکباره به وجود نیامدهاند؛ ضمن اینکه درمانهای غیر از متادون را نیز به عنوان درمانهای جایگزین متادون را به راههای درمان اعتیاد اضافه کنیم.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد: ممکن است برخی از مسئولان مربوطه بگویند که هزینه درمانهای جایگزین متادون زیاد است و بودجه آن را نداریم و ما میگوییم که میشود همین هزینهای که دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه و تامین متادون صرف میکند را به داروها و روشهای جایگزین درمان اعتیاد اختصاص دهیم و این مسئله را وزارت بهداشت باید پیگیری کند و در این صورت ما هم حاضر به انجام اینکار هستیم و در مجموع اگر درمان بهتری برای اعتیاد وجود داشته باشد ما هم در شهرداری استقبال خواهیم کرد و در پرداخت هزینههای مربوط به آن نیز مشارکت میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید