×
×

تهدید‌های نوظهور برای گرده‌افشان‌های جهان

  • کد نوشته: 28493
  • 30 اردیبهشت 1404
  • ۰
  • زنبورعسل یکی از انواع زنبور است که اهمیت زیادی برای زندگی انسان و نیز چرخه طبیعت دارد. اهمیت این نوع از زنبور بیشتر به خاطر تولید عسل است که از سوی کشاورزان برای تولید عسل و فرآورده‌های آن مورد پرورش قرار می‌گیرد.
    تهدید‌های نوظهور برای گرده‌افشان‌های جهان
  • زنبورعسل یکی از انواع زنبور است که اهمیت زیادی برای زندگی انسان و نیز چرخه طبیعت دارد. اهمیت این نوع از زنبور بیشتر به خاطر تولید عسل است که از سوی کشاورزان برای تولید عسل و فرآورده‌های آن مورد پرورش قرار می‌گیرد. زنبورعسل برای سیستم غذایی، امنیت اقتصادی و تاب‌آوری اقلیمی جوامع انسانی از اهمیت زیادی برخوردار است.

    به گزارش وب سایت خبری سپاهان خبر به نقل از گاردین بر اساس تازه‌ترین تحقیقات صورت گرفته از سوی دانشگاه ریدینگ، تهدیدات تازه‌ای برای زندگی گرده‌افشان‌های شناسایی شده‌است. تهدید مورد اول، جنگ و درگیری‌ها است. جنگ پدیده‌ای منفی است که غلی‌رغم به خطر انداختن زندگی انسان بر حیات گونه‌های جانور میز تاثیر دارد. گزارش‌ها حکایت دارد که جنگ باعث تأثیرگذاری بر زندگی زنبورعسل می‌گردد مثل جنگ اوکراین که باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی شده و از این رو مسئله کمبود غذا برای زنبور‌های‌عسل ایجاد کرده‌است.

    از طرفی دیگر ذرات میکروپلاستیک نیز سبب آلوده شدن کندو‌های زنبورعسل می‌شود که سلامت و بقای آنها را با خطر روبه‌رو می‌کند. محققان دریافته‌اند که نور چراغ‌های خیابانی در شب هنگام بشدت بر زنبورعسل تاثیرگذار بوده و باعث کاهش ۶۲ درصدی حرکت زنبور‌ها به سمت گل‌ها و گیاهان می‌شود. پدیده آلودگی هوا نیز که مضرات و پیامد‌های منفی را برای زندگی انسان‌ها دارد، سلامت، بقا و تولید مثل زنبور‌های عسل را با خطر جدی روبه‌رو می‌سازد. در تحقیقات مذکور مشخص شده‌است که آنتی‌بیوتیک‌های مورد استفاده برای کشاورزی بر رفتار زنبور عسل تاثیر می‌گذارند به گونه‌ای که میزان جست‌وجو گری آنها برای غذا و نیز حرکت به سمت گل‌ها برای گرده‌افشانی را کاهش می‌دهد.

    با اینکه پروفسور سایمون پاتس مسئول تحقیقات شکل‌گرفته معتقد است: که حفاظت از زندگی زنبورعسل به نوعی حفاظت از زندگی خودمان است و باید اقدامات مراقبتی افزایش یابد اما به نظر می‌رسد سبک‌زندگی امروزی انسان‌های علاوه بر تحمیل آسیب‌های فراوان به محیط‌زیست به گونه‌های گیاهی و جانوری نیز بشدت آسیب می‌رساند و هرگونه اقدامات مراقبتی نیازمند اصلاح سبک‌زندگی و همزیستی مسالمت‌آمیز با طبعیت می‌باشد.

    نویسنده: سید صالح فتوحی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *