رئیس اداره حقوقی و نظارت همگانی بازرسی کل استان هرمزگان در گفتگوی اختصاصی با سپاهان خبر پیرامون برخی ابهامات در چراییِ این موضوع پاسخ داد: گاهی گلایههایی را میشنویم مبنی براین که چرا فلان کالا که همزمان به گمرک رسیده زودتر از کالای ما ترخیص شده و بعضاً این شائبه را مطرح میکنند که شاید عمدی در کار است. درحالیکه باید اذعان کنم که اتفاقاً تمام دغدغه ما این است که ترخیص کالا با سرعت انجام شود و انبار گمرکها هرچه زودتر تخلیه شوند.
حمید سلحشور ادامه داد: در سازمان بازرسی با پروندههای متنوع و متعددی بهویژه راجع به ترخیص کالا مواجه هستیم. گاهی تُجار از ما میپرسند چرا با اینکه برگ سبز داریم بازهم ماهها باید معطل اجازه ترخیص باشیم.
وی گفت: بیشترین مشکلاتی که در خصوص مواد خوراکی داریم، بحث عدم انطباق آن محصول با استانداردهای تعریف شده بهداشتی است. وقتی به طور سرزده گمرکها را بازرسی میکنیم با محصولات فاسد شده فراوانی مواجه میشویم که بخش زیادی از گمرک را اشغال کردهاند.
رئیس اداره حقوقی و نظارت همگانی بازرسی کل استان هرمزگان، توضیح داد: بعضاً پیش میآید نمونههایی که برای آزمایش میبریم، شرایط محیطی مناسب را رعایت نمیکنند و نتایج آزمایشها یک چیز دیگر از آب درمیآید.
او البته بدون اشاره به اینکه سالیانه چه مقدار از مواد غذایی در بنادر و گمرکها به دلیل معطلیهای طولانی، فاسد میشوند، بیان داشت: ماندگاری بیش از حد در گمرک بهمرورزمان باعث فاسدشدن اقلام خوراکی میشود؛ بنابراین باید باتوجهبه وضعیت آبوهوایی مناطق مرزی و گمرکهای جنوبی، کالاهای خوراکی و دارویی که فسادپذیری سریعتری دارند، با کمترین اتلاف زمان مرخص شوند.
سلحشور با تأکید بر اینکه برخوردهای قضایی و تعیین تکلیفها انجام میشود، اضافه کرد: بیشترین موانع در چرخه ترخیص کالا در گمرکها، مباحث حقوقی است و اینکه اکثر اوقات استاندارد بودن کالا تأیید نمیشود.
دیدگاهتان را بنویسید