×
×

بیش از نیمی از محلات تهران، کم برخوردار هستند

  • کد نوشته: 25094
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰
  • پیشرفت‌های ظاهری زندگی بشر نتوانسته او را از سردرگمی دنیای پر ماجرای امروزی نجات بدهد و در کلانشهر تهران نیز تعارضات و چالش‌های این پیشرفت‌ها روز به روز بیشتر و پیچیده‌تر می‌شود.
    بیش از نیمی از محلات تهران، کم برخوردار هستند
  • آسیب‌های اجتماعی در کمین دختران پایتخت

    پیشرفت‌های ظاهری زندگی بشر نتوانسته او را از سردرگمی دنیای پر ماجرای امروزی نجات بدهد و در کلانشهر تهران نیز تعارضات و چالش‌های این پیشرفت‌ها روز به روز بیشتر و پیچیده‌تر می‌شود.

    به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، تهران کلانشهری با یک سبک زندگی متفاوت از سایر شهرهای کشور است که این تمایز تنها در پیشرفت و دسترسی به امکانات مطلوب آن خلاصه نمی‌شود و چالش‌ها و دردسرهای ریز و درشت فراوانی را نیز برای اهالی آن ایجاد می‌کند.

    تصویر نادرستی از پایتخت به مردم نمایش داده شده و تهران امروز آنقدرها هم که می‌گویند شهری به دور از آسیبها و کمبودها نیست و تنها ویترینی لوکس از زیبایی‌های این شهر بزرگ و شلوغ در چشم مردم انعکاس داده شده است.

    پیشرفت‌های ظاهری زندگی بشر نتوانسته او را از سردرگمی دنیای پر ماجرای امروزی نجات بدهد و در کلانشهر تهران نیز تعارضات و چالش‌های این پیشرفت‌ها روز به روز بیشتر و پیچیده‌تر می‌شود.

    از ۳۵۲ محله تهران ۱۸۴ محله از محلات کم‌برخوردار هستند!

    به گفته عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی شهر تهران، پایتخت کنونی کشور یعنی همین تهران پر تراکم از جمعیت و ترافیک، ۳۵۲ محله دارد که ۱۸۴ محله آن را محلات کم‌برخوردار شامل می‌شوند.

    دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی شهر تهران تصریح کرد: تقسیم شدن مشکلات محلات کم‌برخوردار به دو دسته کلی، شامل مسائل کالبدی شهر که شامل کمبود سرانه‌ها، توزیع ناعادلانه مسکن و زیرساخت‌ها، وجود نقاط بی دفاع شهری و مسائل پروژه‌های عمرانی است.

    رحمانی همچنین دومین چالش‌ محلات کم‌برخوردار تهران را شامل چالش‌های روحی و روانی مرتبط با دهک‌های پایین جامعه می‌داند و معتقد است: عمده‌ترین چالش‌های دهک‌های پایین در محلات کم‌برخوردار موضوعاتی چون اشتغال، آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی و بهداشت و درمان را دربرمی‌گیرد.

    دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی شهر تهران تاکید کرد: به منظور رفع مشکلات و چالش‌های محلات کم‌برخوردار، اطلس‌های تخصصی برای هریک از مشکلات و کمبودها تهیه می‌شود.

    رحمانی یادآور شد: آسیب‌های اجتماعی در بین دختران نسبت به پسران بیشتر است و این موضوع نیازمند توجه ویژه به آینده مادران جوان در محلات کم‌برخوردار خواهد بود.

    ضرورت برنامه ‌سازی برای نوجوانان و جوانان محلات کم‌برخوردار تهران!

    امان‌الله قرائی‌مقدم جامعه‌شناس، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، اظهار کرد: فقر و اعتیاد از جمله آسیب‌هایی هستند که خانواده‌های بسیاری را تحت فشار قرار داده و این معضلات در بین خانواده‌های فقیر و مستضعف تهران بیشتر به چشم می‌خورد.

    وی تصریح کرد: به دنبال فقر و اعتیاد، طلاق سومین آسیب اجتماعی است که در محلات فقیرنشین وجود دارد و با جدایی والدین و بی‌سرپرست شدن فرزندان، خطرات متعددی فرزندان طلاق را تهدید می‌کند و در این بین دختران با توجه به روحیه حساس‌تری که دارند، بیشتر از پسران آسیب می‌بینند.

    این جامعه‌شناس تاکید کرد: نداشتن سرپرست موثر، خطرات زیادی چون اعتیاد، بزهکاری، بی‌خانمانی و … را متوجه زندگی فرزندان می‌سازد و متاسفانه با گسترش طلاق در طول چند سال اخیر، به ویژه در کلانشهر تهران، روند افزایشی آسیب‌های اجتماعی در بین نوجوانان و جوانان نگران کننده است.

    قرائی‌مقدم در ادامه یادآور شد: سیگاری شدن دختران، دیگر تنها به دختران جوان ختم نمی‌شود و متاسفانه این روزها بسیاری از دختران دبستانی و دبیرستانی نیز مصرف سیگار را عادی تلقی کرده و از سیگار کشیدن در خیابان و در کنار دوستان خود ترس و واهمه‌ای ندارند و این یکی از آسیب‌های اجتماعی است که طیف گسترده‌ای را درگیر خود کرده است.

    وی اضافه کرد: برنامه سازی برای افزایش آگاهی دختران که مادران نسل آینده را شامل می‌شوند، باید از سنین دبستان آغاز شود و تا رسیدن آن‌ها به سن بلوغ باید سطح خوبی از آگاهی در دختران ایجاد شده باشد که متاسفانه در بسیاری از موارد اینگونه نیست.

    نجات یک فرد گرفتار در آسیب‌های اجتماعی، نجات جامعه‌ای است که همه افراد در کنار یکدیگر در آن زیست می‌کنند و وقتی فرد گرفتار دختر یا پسر، کودک و نوجوان باشد اهمیت آگاهی بخشی و دور ساختن او از شرایط دارای آسیب دو چندان احساس می‌شود.

    در تهران در مناطق مختلف، محلات بی‌شماری هستند که باید از نظر کنترل آسیب‌های اجتماعی و اجرای برنامه‌های کاهش آسیب بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

     

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *