یک متخصص گوش و حلق و بینی، در گفتگو با سپاهان خبر راجع به خطرات ناشی از وقفههای تنفسی در خواب هشدار داد و گفت: وقفههای تنفسی در خواب میتواند منجر سکتههای قلبی و مغزی و حتی مرگ شود. کاهش اکسیژن و فشار بر قلب همچنین تحریکشدن سیستم اتونوم بدن به علت استرس، از عوارض این اختلال است؛ بنابراین افرادی که خُرخُرهای شبانه دارند و در طول خواب چندین بار بیدار میشوند، حتماً باید به این اختلال خوابشان توجه کنند.
دکتر مجاهده سلمانی اضافه کرد: این افراد معمولاً در طول روز دائماً احساس کسالت و خوابآلودگی دارند. خوابهایشان ناکافی است و انرژی لازم برای انجام کارهایشان را ندارند.
وی درباره نشانههای افراد دارای خرخر خواب توضیح داد: این افراد معمولاً دارای شاخص توده بدنی و وزن زیاد، دور گردن افزایشیافته، خستگی صبحگاهی و افزایش فشارخون هستند. همچنین ممکن است از خشکی دهان و یا ریزش بزاق بر روی بالش هم شکایت داشته باشند.
این فلوشیپ طب خواب خاطرنشان کرد: البته تشخیص قطعی اختلال خواب منوط به خوابیدن فرد در کلینیک خواب و انجام اقداماتی چون ثبت وقوع رخدادهایی که کیفیت خواب را مختلف میکند، است و درنهایت درمانهایی از قبیل: جراحی – استفاده از ابزارهای دهانی دندانی و کاهش وزن تجویز میشود.
سلمانی ادامه داد: به طور خلاصه بازکردن ساختارهایی که باعث انسداد راههای فوقانی شدهاند میتواند در کاهش خرخر و یا وقفههای تنفسی مؤثر باشد. جراحیها شامل اصلاح انحراف بینی – برداشتن پولیپ بینی – کوچککردن شاخکهای تحتانی بینی – کوچککردن کام نرم و زبان کوچک و برداشتن لوزهها – کوچککردن قاعده زبان و انتقال فک تحتانی به قُدام است.
این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: هریک از جراحیها بهصورت مستقل و یا همراه با دیگر اعمال جراحی انجام میشود و انسدادهای موجود را برطرف میکند. البته تشخیص محل یا محلهای رخداد انسداد تنفسی کاری بسیار حساس و کلیدی است و کلینیک های پیشرفته تخصصی اختلالات خواب صورت میگیرد.
وی توضیح داد: با استفاده از تکنیک کاملاً ایمن، فرد با دارو به خواب طبیعی رفته و دراین زمان بهوسیله اندوسکوپ قابلانعطاف تمامی ساختارهای راه هوایی فوقانی بررسی میگردد و بر اساس آن محل دقیق و نوع انسداد مشخص شده و طبق آن برای بیمار اقدام درمانی مناسب در نظر گرفته میشود.
دیدگاهتان را بنویسید