دوازدهمین جلسه کمیته محیطزیست کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی اتاق بازرگانی اصفهان با حضور نمایندگان اتاق، شرکت ذوبآهن و ادارهکل حفاظت محیطزیست برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر این نشست با هدف بررسی راهکارهای کاهش آلودگی صنایع بزرگ و تقویت همافزایی میان بخش خصوصی، نهادهای دولتی و مجموعههای صنعتی شکل گرفت. موضوع محوری این جلسه، بررسی موانع زیستمحیطی صنایع بزرگ بود که با مشارکت نمایندگان تخصصی، جهت تدوین راهکارهای مشترک در حوزه کاهش آلودگی صنعتی دنبال شد. این جلسه، نقطهای از گفتوگوهای چندجانبه و تلاش برای تقویت مسیرهای مشترک در رفع معضلات زیستمحیطی بود. اتاق بازرگانی اصفهان با رویکرد تعاملگرایانه و با استفاده از ظرفیتهای تخصصی خود، در تلاش است تا بهویژه در حوزه صنعت، راهکارهای مؤثر برای کاهش آلودگی و حفظ سلامت عمومی شهروندان را طراحی و عملیاتی کند.
آلودگی محیطزیست یکی از معضلات همیشگی استان
محمدرضا گلاحمد، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، با تأکید بر مأموریتهای بلندمدت این کمیسیون گفت: آلودگی محیطزیست یکی از معضلات همیشگی استان است. هدف ما این است که با تکیه بر ظرفیتها و تعامل میان بخشهای مختلف، بتوانیم از میزان آلودگی بکاهیم یا حداقل کنترل مؤثری بر آن داشته باشیم.
وی افزود: آلودگیها به بخشهای مختلف صنعتی، شهری و زیستمحیطی تقسیم میشوند و اکنون، در تعامل با کمیسیون صنایع اتاق برنامهریزیهایی آغاز شده تا بتوان راهکارهای عملی در حوزه صنعت تعریف کرد و بخشی از این معضل را کاهش داد.
محیطزیست متعلق به همه مردم است
محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنایع و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، نیز در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت تغییر رویکرد در برخورد با صنایع آلاینده گفت: محیطزیست متعلق به همه مردم است. لازم است نوع نگاه به صنعت تغییر کند و بهجای تقابل، بهسمت اصلاح و همراهی حرکت کنیم.
او افزود: در قانون محیطزیست، رویکرد صفر و صد دیده میشود، اما کارشناسان زمانی که شاهد تلاش واحدی در مسیر بهبود هستند، فرصت میدهند. برخی صنایع اگرچه آلاینده هستند اما در مسیر ارتقا و کاهش آلودگی گام برداشتهاند. صنایع در حال حاضر با شرایط سخت اقتصادی مواجهند و مشکلات زیادی دارند و شرایطی مثل این را باید با نگاه ملی، واقعبینانه و علمی تحلیل کرد.
محیطزیست مسألهای فصلی نیست؛ همیسشگی است
بابک صادقیان، رئیس اداره امور آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیطزیست استان، با اشاره به شرایط نگرانکننده آلودگی در اصفهان گفت: اصفهان با توجه به حجم بالای فعالیت صنعتی، با بحران کیفیت هوا مواجه است. تمرکز واحدهای آلاینده در اطراف شهر، همزمانی آلودگیهای شهری و صنعتی، و محدودیتهای نظارتی، وضعیت را دشوارتر کردهاند. نیازمند همافزایی فوری میان نهادها، صنایع، و مردم هستیم تا بتوانیم این بحران را مهار کنیم. محیطزیست مسألهای فصلی نیست؛ موضوعی مستمر و ملی است که باید با نگاه مشارکتی به آن پرداخته شود.
کیفیت مواد اولیه ورودی ناپایدار است
حامد طالبی، نماینده و سرپرست محیطزیست شرکت ذوبآهن، گفت: بهبود محیطزیست نیازمند منابع مالی و سرمایهگذاری پایدار است. صنعت ما بهواسطه تحریمها با مشکلات جدی مواجه است. کیفیت مواد اولیه ورودی ناپایدار است و همین مسأله دستیابی به استانداردهای زیستمحیطی را دشوار کرده است. ی ادامه داد: اگر قرار است به سطح استاندارد جهانی برسیم، باید از حوزه فولادسازی حمایتهای لازم انجام شود. تلاش کردیم، ولی هنوز نتایج مطلوب حاصل نشدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید