×
×

با شبکه های اجتماعی کنار هم ولی دور از هستیم

  • کد نوشته: 5392
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰
  • تاثير شبکه هاي اجتماعي بر خانواده، هميشه هم مثبت نيستند.امروزه جوانان بيش از هميشه تحت‌تأثير فضاي اينترنت، شبکه‌هاي اجتماعي و فناوري‌هاي نوين هستند. همچنين تعاملات منفي که در اين شبکه‌ها اتفاق مي‌افتند هم بر والدين و هم بر فرزندان تأثير مي‌گذارند. بر اساس پژوهش‌هاي انجام‌شده، صفحات شبکه‌هاي اجتماعي فرزنداني که رفتارهاي منفي با والدينشان دارند اغلب پر شده از مطالب غمناک يا خشم‌آميز. علاوه بر اين، وجود اين شبکه‌ها به نوجوانان اين حس را منتقل مي‌کند که زمان کافي براي معاشرت با خانواده خود ندارند.
    با شبکه های اجتماعی کنار هم ولی دور از هستیم
  • برخی از این تأثیرات خیلی زود خود را نشان می‌دهند، اما برخی دیگر تأثیرات ماندگاری هستند که فوری آشکار نمی‌شوند. در ادامه به مهم‌ترین تأثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر خانواده اشاره می‌کنیم.‌

    شبکه‌های اجتماعی موجب شده پدر و مادر و فرزندان مدت زیادی از وقتشان را کنار هم اما دور از هم باشند. تداوم این روش به مرور تمایل اعضا خانواده برای گفت وگو را کاهش می‌دهد. از طرفی سرگرمی پدر و مادرهای امروزی و بچه‌ها نسبت به قبل بیشتر شده که این امر حرف‌های مشترک آنها را کاهش و در نتیجه رغبت شان را برای گفت وگوهای خانوادگی کم کرده است.

    روانشناسان و مشاوران خانواده بر این نکته تأکید دارند که کم شدن ساعت گفت و گو، نداشتن مهارت گفت و گو برای ابراز محبت یا حل و فصل اختلافات باعث بروز مشکلات عدیده خانوادگی و در نهایت نارضایتی از زندگی مشترک بین زوجین شده است.

    همچنین پژوهش‌های مختلف نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی تأثیر منفی بر روابط عاطفی و ازدواج افراد دارد. حضور بیش از حد در این پلتفرم‌های آنلاین موجب افزایش مسائلی مانند خیانت، حسادت و در نتیجه طلاق می‌شود. افراد بیشتر وقت خود را در این شبکه‌ها سپری می‌کنند و زمانی برای تعامل با همسرانشان باقی نمی‌ماند.

    راهکارهایی برای مقابله با تأثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی

    تأثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی کم نیستند. ما فقط به بخشی از آنها اشاره کردیم. البته برای مقابله با تأثیرات منفی این ابزارهای مدرن راهکارهایی هم وجود دارد، از جمله:

    -حواستان به مدت زمانی که در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانید باشد، چراکه حضور بیش از حد در این شبکه‌ها در نهایت باعث منزوی‌شدن شما می‌شود. این شبکه‌ها می‌توانند خطری برای سلامت روان باشند.

    -از اطلاعات مفید شبکه‌های اجتماعی بیشتر استفاده کنید.

    -زمان بیشتری را با خانواده خود بگذرانید، بیشتر از حضور در شبکه‌های اجتماعی.

    -سعی کنید میان زندگی واقعی خود و حضور در شبکه‌های اجتماعی تعادل برقرار کنید.

    در پایان باید متذکر شویم که اینترنت و شبکه‌های اجتماعی همیشه هم مضر نیستند. امروزه با وجود این ابزارهای مدرن معاشرت و تعامل با دوستان و اعضای خانواده بسیار راحت‌تر از قبل شده است. تنها با کلیک‌کردن روی صفحه‌نمایش تلفن همراه می‌توانیم با دورترین عزیزانمان صحبت کنیم. بنابراین با اندکی مدیریت زمان و ایجاد تعادل در تعاملات حقیقی و مجازی می‌توان از مزایای این شبکه‌ها بهره برد

    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *