×
×

سپاهان خبر گزارش می‌دهد؛
بار سنگین هزینه تحصیل رایگان اتباع بر دوش مردم و دولت

  • کد نوشته: 27521
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • یک جامعه‌شناس گفت: سرمایه کشور را صرف اتباع خارجی کردن در هر زمينه‌ای، سودی برای مملکت ما ندارد و این مسئله هزینه هنگفتی را بر دوش ملت و دولت می‌گذارد.
    بار سنگین هزینه تحصیل رایگان اتباع بر دوش مردم و دولت
  • یک جامعه‌شناس گفت: سرمایه کشور را صرف اتباع خارجی کردن در هر زمینه‌ای، سودی برای مملکت ما ندارد و این مسئله هزینه هنگفتی را بر دوش ملت و دولت می‌گذارد.

    به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، شمار اتباع حاضر در کشور به زور دقیق مشخص نیست و این موضوع تبعات و پیامدهای بسیاری را برای ما به دنبال دارد. طی روزهای گذشته اعلام شد که ۸۰ هزار نفر از کلاس اولی‌های امسال کشور را دانش‌آموزان اتباع شامل می‌شوند.

    علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، نیز ظهر روز چهارشنبه هفدهم اردیبهشت‌ماه، گفت: ۶۵۰ هزار دانش آموز اتباع در کشور داریم که به صورت رایگان به آنان خدمات آموزشی می‌دهیم و این اقدام ما با توجه به رویکرد انقلابی و دینی ما است.

    برای بررسی موضوع با امان‌الله قرائی‌مقدم جامعه‌شناس گفتگو کرده‌ایم.

    این جامعه‌شناس درباره تحصیل رایگان ۶۵۰ هزار دانش‌آموز اتباع در کشور، به سپاهان خبر، گفت: سرمایه کشور را صرف اتباع کردن، سودی برای ما ندارد و این مسئله هزینه هنگفتی را بر دوش ملت و دولت می‌گذارد.

    وی تصریح کرد: هزینه‌ای که باید صرف دانش‌آموزان ایرانی شود متاسفانه برای کسانی خرج می‌شود که هیچ علاقه و دلبستگی به ایران ما ندارند و در نهایت سر از کشورهای اروپایی در می‌آورند.

    این جامعه‌شناس تاکید کرد: در حال حاضر کودکان و نوجوانان بسیاری در مناطق محروم در نقاط مختلف کشور هستند که به دلیل فقر مالی از تحصیل محروم مانده‌اند و بهتر است به جای ارائه خدمات آموزشی به اتباع خارجی که اغلب بدون مجوز وارد کشور ما شده‌اند، به فکر کودکان بازمانده از تحصیل ایرانی باشیم.

    قرائی‌مقدم یادآور شد: هزاران فرد در سن تحصیل در جای جای این کشور هستند که والدین آن‌ها نمی‌توانند هزینه‌های تحصیلی و رفت و آمدشان به مدرسه را بپردازند و در نهایت به دلیل فقر و نداری، از درس خواندن و باسوادی محروم می‌شوند.

    وی اضافه کرد: سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان جنوبی و شمالی، کردستان، کرمان و … از جمله نقاطی هستند که بیشترین دانش‌آموز بازمانده از تحصیل را دارند و هر ساله بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود.

    چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!

    این جامعه‌شناس تاکید کرد: هیچ امیدی به اینکه دانش‌آموزان اتباع در کشور ما بمانند و در ازای تحصیل رایگان پس از اتمام درس خود به ایران خدمت کنند، نیست و همان‌طور که سردار رادان فرمانده انتظامی کل کشور گفته است، باید اتباع غیرمجاز را از کشور رد مرز کنیم.

    قرائی‌مقدم خاطرنشان کرد: قدیمی‌ها درست گفته‌اند که “چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است” و باید هزینه، فضای آموزشی، امکانات و تمام تجهیزات و وسایل کمک آموزشی کشور باید در ابتدا صرف دانش‌آموزان ایرانی شود و در مرحله بعد هم در حد معقول خدمات آموزشی به مهاجران قانونی کشور ارائه داده شود.

    وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری هم فرمودند که “همه هم و غم کشور و مسئولان باید این باشد که افرادی باید پرورش بدهیم و تربیت کنیم که در خدمت کشور و برای کشور باشند و در کشور بمانند”

    کودکانی که بخاطر فقط والدین از تحصیل محروم مانده‌اند!

    این جامعه‌شناس گفت: در بسیاری از روستاها خانواده‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی که دارند، نمی‌توانند فرزندانشان را به مدرسه بفرستند؛ از طرف دیگر در بسیاری از نقاط هم کمبود معلم و کمبود مدرسه نیز از دیکر معضلاتی است که در بسیاری از نقاط کشور وجود دارد.

    قرائی‌مقدم یادآور شد: با رد مرز کردن اتباع خارجی غیرمجاز و بستن مرزها، می‌توان امکانات موجود فعلی در کشور به ویژه امکانات در حوزه آموزشی را برای کودکان و نوجوانان همین مرز و بوم، صرف کرد.

    وی اضافه کرد: کشور ما امروز در شرایط حساس و خاصی به سر می‌برد و تنها بها دادن به مردمان کودکان و نوجوانان این سرزمین و فراهم کردن امکانات مورد نیاز برای آن‌ها است که می‌تواند عبور از این شرایط حساس را تسهیل کند و وضعیت را بهبود ببخشد.

    روزگاری ایران ما درگیر مشکلات متعدد اقتصادی و معیشتی و معضلات اجتماعی نبود و میزبان مهاجران افغانستانی شدیم اما امروز بسیاری از مردم در جای جای این آب و خاک با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند و دیگر شرایط پذیرایی از مهمانان خوانده و ناخوانده خود را ندارد؛

    بهتر است مسئولان در دستگاه‌های اجرایی کار ساماندهی اتباع مجاز و رد مرز کردن اتباع فاقد مجوز را با جدیت در دستور کار خود قرار بدهند و آن را اجرا کنند.

     

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *