آیا استفاده مداوم از ایرپاد، هنذفری و وای فای باعث ایجاد تومور مغزی میشود؟ دکتر فهیمه وهبی زاد، نورولوژیست و متخصص مغز و اعصاب، در گفتوگو با پایگاه خبری سپاهان خبر این گونه پاسخ میدهد:
این ۳ موردی که شما فرمودید را از هم جدا میکنم. در مورد استفاده از ایرپاد باید بگویم که همهی این موارد؛ بلوتوث، ایرپاد و وای فای از یک low intensity radio frequency radiation ( تابش فرکانس رادیویی با شدت کم) استفاده میکنند.
مطالعات گستردهای در این زمینه انجام شده است و در واقع مقداری که radiation ( موج ) به مغز ما وارد میشود در مورد ایرپاد و وای فای هیچ مشکلی از نظر بروز تومور مغزی و اختلالات شناختی در حال حاضر با توجه به شواهد علمی، گزارش نشده است؛ ولی باید منتظر مطالعات بعدی هم باشیم که آیا روی همین نظر تأکید میکنند یا بعداً نتایج عوض میشود. اما در حال حاضر مشکلی وجود ندارد.
یک نکتهی مهم این است که خیلی وقتها توصیه میشود که شما موقع خواب، گوشی موبایل را کنارتان قرار ندهید. این بیشتر به این معنیست که وقتی شما به گوشی پیش از خواب نگاه کنید، خوابتان به هم میخورد.
بهتر است یکی دو ساعت قبل از شروع خواب، به صفحهی گوشی نگاه نکنید و از امکانات گوشی مثل سایلنت کردن استفاده کنید تا کیفیت خوابتان به هم نخورد.
پس به طور کلی استفادهی مداوم از ایرپاد، گوشی، هنذفری در طولانی مدت هنوز مشخص نشده که باعث تومور مغزی میشود یا خیر؟
بله، شواهد نشان نمیدهد که اینها ریسک تومور مغزی را بالا ببرند، یعنی فعلاً ضرری از نظر تومور مغزی گزارش نشده است.
ولی در مورد استفاده از ایرپاد و کلاً هنذفری باید حواسمان باشد که اگر داریم موسیقی گوش میکنیم با صدای کمتر گوش کنیم که به شنوایی ما آسیب نزند. چون شنوایی کم در طولانی مدت میتواند باعث ایجاد مشکلات شناختی شود.
دیدگاهتان را بنویسید