×
×

ام اس زنان را بیشتر دوست دارد

  • کد نوشته: 29313
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰
  • در سال‌های اخیر بیماری ام‌اس در خاورمیانه شیوع قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و طی سال‌های اخیر تعداد بیماران مبتلا به ام‌اس در سطح کشور افزایش چشم‌گیری داشته‌ و در حال حاضر 130 هزار نفر در کل کشور به این بیماری مبتلا هستند.
    ام اس زنان را بیشتر دوست دارد
  • سی ام می، روز جهانی ام‌اس است، بیماری که هنوز ناشناخته های زیادی را در خود جای داده است . ام‌اس یک بیماری خودایمنی است که شیوع آن در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و برخی عوامل از جمله بیماری‌های ویروسی، استعمال دخانیات، چاقی، عدم تحرک، کمبود ویتامین D، تغییر سیستم غذایی و سبک زندگی در ابتلا و گسترش آن تاثیر دارند.

    به گزارش وب سایت خبری سپاهان خبر; در سال‌های اخیر بیماری ام‌اس در خاورمیانه شیوع قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و طی سال‌های اخیر تعداد بیماران مبتلا به ام‌اس در سطح کشور افزایش چشم‌گیری داشته‌ و در حال حاضر 130 هزار نفر در کل کشور به این بیماری مبتلا هستند.متاسفانه در این میان در استان اصفهان نیز از هر هزار نفر 2 نفر به ام‌اس مبتلا می‌شوند که این‌ آمار در کلان‌شهر اصفهان 3 نفر به ازای هر هزار نفر است.

    البته طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان بیشتر از 13 هزار نفر در استان اصفهان به ام‌اس مبتلا هستند که این میزان معادل 10 درصد از کل بیماران کشور است.

    3 میلیون بیمار مبتلا به ام‌اس در سطح جهان

    دکتر مسعود اعتمادی‌فر متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت مدیره انجمن ام اس اصفهان است وی در آستانه فرا رسیدن روز جهانی ام اس در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه بیماری ام‌اس در همه دنیا دیده شده است خاطرنشان کرد: ام اس در برخی از مناطق جهان مانند شمال اروپا، آمریکا، کانادا و استرالیا شیوع بیشتری دارد و در برخی مناطق دیگر از جمله شرق آسیا و آفریقا کمتر دیده می‌شود. در حال حاضر حدود 3 میلیون بیمار مبتلا به ام‌اس در سطح جهان شناسایی شده‌اند.

    مصاحبه ویدئویی با دکتر مسعود اعتمادی‌فر در آستانه روز جهانی MS

    تشخیص این بیماری نسبت به گذشته ساده‌تر شده است

    به گزارش سپاهان خبر; این عضو هیئت مدیره انجمن ام اس اصفهان با اشاره به اینکه خواب رفتن و یا ضعف دست و پا و تاری دید یک و یا دو طرفه، شایع‌ترین علائم ام‌اس است، ادامه داد: تشخیص این بیماری نسبت به گذشته ساده‌تر شده و در 99 درصد موارد از طریق ام‌آر‌آی، علائم بالینی و بررسی مایع مغزی و نخاعی قابل تشخیص است.اعتمادی‌فر با تاکید بر اینکه شرکت‌های دارویی ایرانی حامی قدرتمند بیماران ام‌اس هستند، افزود: از کل داروهای موجود برای بیماری ام‌اس حدود 17 دارو در داخل کشور تولید می‌شود که این آمار در کل دنیا بی‌نظیر است.

    علت بروز این بیماری تاکنون مشخص نشده است

    اعتمادی‌فر خاطرنشان کرد: در برخی از استان‌های کشور مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر و همچنین شهرهای خور و بیابانک، نائین و اردستان شیوع بیماری ام‌اس پایین است اما اصفهان و کاشان جزو شهرهایی هستند که بالاترین نرخ ابتلا به بیماری را در کشور دارند.

    وی با اشاره به اینکه علت بروز این بیماری تاکنون مشخص نشده است، متذکر شد: ام‌اس یک بیماری خودایمنی است که شیوع آن در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و برخی عوامل از جمله بیماری‌های ویروسی، استعمال دخانیات، چاقی، عدم تحرک، کمبود ویتامین D، تغییر سیستم غذایی و سبک زندگی در ابتلا و گسترش آن تاثیر دارند.

    داروهای ام‌اس به بیماران رایگان ارائه می‌شود

    وی متذکر شد: در ایران داروهای ام‌اس به بیماران رایگان ارائه می‌شوند، حتی برای کسانی که بیمه ندارند، این درحالی است که در کشورهایی مثل آمریکا، هزینه‌های درمان ممکن است به 50 هزار دلار برسد. در حال حاضر برای بیماری ام‌اس 21 داروی مختلف وجود دارد که برخی از آنها می‌توانند علائم را به طور کامل از بین ببرند و در 70 تا 80 درصد موارد مؤثر هستند.

    زنان ۴ برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا

    عضو هیئت مدیره انجمن ام‌اس اصفهان با بیان اینکه شیوع بیماری ام‌اس در بین خانم‌ها 4 برابر بیشتر از آقایان است، افزود: سن شایع ام اس بین 18 تا 35 سالگی است اما احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر در سن 25 سالگی است و در کودکان و افراد بالای 50 سال بسیار نادر است.اعتمادی‌فر پیرامون تاثیر آلودگی‌ هوا در گسترش بیماری ام‌اس نیز گفت:نمی‌توان نقش آلودگی‌های زیست‌محیطی، آلودگی هوا و ریزگردها را در تضعیف سیستم ایمنی رد کرد اما این عوامل در مشکلاتی مثل چاقی و گسترش بیماری‌های ویروسی تاثیری ندارند.

    گفتنی است : انجمن خیریه ام.اس اصفهان در سال 1381 به همت عده ای از متخصصان مغز و اعصاب، با حضور جمعی از نیکوکاران با هدف ارائه خدمات درمانی، آموزشی، فرهنگی به بیماران ام اس تاسیس شد.این انجمن با استفاده و بهره وری از دانش و تجارب پزشکان، متخصصان و کارشناسان همچنین با حضور جمعی از اعضا هیأت علمی دانشگاه که عضو هیأت مدیره و امنا عضو انجمن هستند، توانسته به بسیاری از اهداف اساسنامه دست پیدا کند.

    برای مطالعه بیشتر اخبار بیماری ام اس کلیک کنید.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *