×
×

احتمال توسل اروپا به مکانیسم ماشه ضعیف است

  • کد نوشته: 27852
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه در برجام و مذاکرات هسته‌ای اخیر از اعضای پنج بعلاوه یک بودند و در مذاکرات نقش اساسی ایفاکردند.
    احتمال توسل اروپا به مکانیسم ماشه ضعیف است
  • کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه در برجام و مذاکرات هسته‌ای اخیر از اعضای پنج بعلاوه یک بودند و در مذاکرات نقش اساسی ایفاکردند و اکنون که مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا برقراراست، اگرچه فرانسه، آلمان و انگلیس از اعضای دائم شورای امنیت هستند و در آژانس بین المللی هسته‌ای نیز حضور دارند اما در این دور گفتگوها بین ایران و آمریکا تأثیر مستقیم ندارند اما اروپاییان معتقدند باید باتوجه به تلاش‌هایی که در گذشته برای حل مساله هسته‌ای ایران کرده‌اند، اکنون در این دور مذاکرات نقش داشته باشند.

    اروپاییان به شکل ظاهری نمی‌توانند در این مذاکرات نقش داشته باشد

    به گزارش سپاهان خبر; ابوالقاسم دلفی سفیر اسبق ایران در فرانسه است وی در این رابطه معتقد است که از آنجایی که ترامپ و آمریکای هایی که قدرت را در کاخ سفید در دست دارند موافق برجام و مذاکرات انجام شده باحزب دموکرات، نبودند اکنون گفتگوها را بدون حضور اروپاییان برگزار می‌کنند، گویی می‌خواهند مذاکرات گذشته به فراموشی سپرده شود و به مذاکرات جدید با نتایج تازه‌ای دست پیدا کنند به همین دلیل اروپاییان به شکل ظاهری نمی‌توانند در این مذاکرات نقش داشته باشد، اما می‌توانند به عنوان اعضای امضا کننده برجام و حقوقی که در این توافقنامه برای طرفین در نظر گرفته شد و همچنین با استفاده از مکانیسم ماشه ایران را تحت فشار قرار دهند و به شورای امنیت رجوع کنند و مسائل را در چارچوب مورد نظر خود پیگری نمایند.

    اروپاییان سنگ اندازی نمی‌کنند

    وی ادامه داد: اما به نظر نمی‌رسد اگر مذاکرات به نتیجه رسد و توافقی بین ایران و آمریکا امضا شود اروپاییان بخواهند بر سر راه این مذاکرات سنگ اندازی کنند و با توسل به مکانیسم ماشه نتیجه مذاکرات را تحت تأثیر قراردهند ضمن اینکه آمریکای ها قبل از توافق با ایران اروپاییان را در جریان نتایج گفتگو قرار خواهند داد. همانگونه که اعلام شد هفته آینده نماینده آمریکا در مذاکرات با جمهوری اسلامی باحضور در جلسه شورای امنیت با اعضای اروپایی این شورا گفتگو خواهد داشت و آنها را در جریان مذاکرات با آمریکا قرارخواهد داد و توجیه خواهد کرد. از سوی دیگر ایران در تلاش برای تاثیرگذاری در مذاکرات با آمریکا ارتباط خود را با سایر کشورها از جمله کشورهای عربی خلیج فارس، روسیه، چین و حتی اروپاییان افزایش داده است.

    اروپاییان بخوبی از نقش ایران در منطقه آگاه هستند

    سفیر اسبق ایران در فرانسه اذعان داشت: البته چند روز پیش وقتی مذاکرات بین ایران و آمریکا به تعویق افتاد، آقای عراقچی با کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگوی تلفنی داشتند و ایشان را در روند مذاکرات قراردادند. در مجموع اروپاییان اگرچه در ظاهر نسبت به روند مذاکرات بین ایران و آمریکا خوشایند نیستند و معتقداند باید در مذاکرات مشارکت داشتند با این وجود می‌خواهند مذاکرات به نتیجه برسد و موضوع هسته‌ای ایران به شکل مسالمت آمیز حل و فصل شود و نه در چارچوب برجام بلکه در چارچوب جامعه بین المللی، ایران و آمریکا به تفاهم برسند.

    وی افزود: بنابراین با چنین رویکردی بعید است که اروپاییان بخواهند در این روند کارشکنی کنند درحالی که اروپاییان بخوبی از نقش ایران در منطقه آگاه هستند و می‌دانند اگر صلح و ثبات در منطقه ایجادشود؛ تبعات و نتایج مثبت آن می‌تواند برای کل منطقه و روابط بین الملل مفید باشد. نکته قابل تأمل اینکه در روابط و مناسبات بین ایران و اروپا یک حالت ابهام آمیز وجود دارد و باید زودتر از اینها ابهامات در روابط بین ایران و اروپا حل می‌شد، زیرا عادی سازی مناسبات و تعامل با اروپا و وجود حداقل تنش در این روابط و حرکت در چارچوب منافع طرفین قطعاً در مذاکرات با آمریکای ها مؤثر خواهد بود و می‌تواند مذاکرات را در راستای منافع ملی ایران سوق دهد.

    نویسنده: مریم یادگاری
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *