×
×

سپاهان خبر گزارش می‌دهد؛
آیا خودروهای پلاک شهرستان، تنها عامل ترافیک و آلودگی هوای تهران هستند؟

  • کد نوشته: 20002
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰
  • روز گذشته اعضای شورای شهر تهران، به اتفاق اکثریت تصویب کردند که از سال آینده خودروهای پلاک شهرستان نمی‌توانند بیشتر از ٧ روز در تهران تردد کنند و بعد از روز هفتم باید ١.۵ برابر ماشین‌های پلاک تهران عوارض بدهند.
    آیا خودروهای پلاک شهرستان، تنها عامل ترافیک و آلودگی هوای تهران هستند؟
  • تردد طولانی مدت خودروهای پلاک شهرستان در تهران، بر معضلاتی چون ترافیک، آلودگی هوا و دیگر معضلات همیشگی پایتخت دامن می‌زند و چاره‌ای اساسی باید برای کاهش مشکلات مرتبط با آن اندیشیده شود اما همه مشکل پایتخت به این خودروها مربوط نمی‌شود.

    به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، روز گذشته اعضای شورای شهر تهران، به اتفاق اکثریت تصویب کردند که از سال آینده خودروهای پلاک شهرستان نمی‌توانند بیشتر از ٧ روز در تهران تردد کنند و بعد از روز هفتم باید ١.۵ برابر ماشین‌های پلاک تهران عوارض بدهند.

    جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران نیز درباره طرح ترافیک خودرو‌های پلاک شهرستان در پایتخت، گفت: برخی از این خودرو‌ها برای کسب و کار به تهران می‌آیند و محدوده‌های طرح ترافیک را دچار اختلال می‌کنند.

    تشکری هاشمی افزود: برهمین اساس پیش بینی شده اگر خودرویی در طول ماه ۱ الی ۳ روز در محدوده طرح ترافیک تردد داشته باشد، هیچ گونه افزایشی در پرداخت نسبت به شهروندان تهرانی ندارد، اما اگر ۴ الی ۷ روز تردد داشته باشد، با افزایش یک و دو دهم درصد مواجه شده و اگر بیش از ۷ روز در طول یک ماه در تهران تردد کند، عدد به یک و نیم می‌رسد و در صورت تردد بیش از ۱۰ روز ضریب به ۲ برابر می‌رسد و خودرو‌های غیر تهرانی باید این عدد را پرداخت کنند.

    تردد بی‌حساب و کتاب خودروهای پلاک شهرستان در تهران و بی‌توجهی برخی از رانندگان این خودروها به قوانین ترافیکی در پایتخت، صدای بسیاری از رانندگان تهرانی را در طول سال‌های اخیر درآورده و این رانندگان خواهان نظم بخشی به تردد خودروهای پلاک شهرستان در پایتخت هستند.

    مسافرکشی خودروهای پلاک شهرستان، توقف در نقاط مختلف شهر و عدم توجه رانندگان این خودروها به متفاوت بودن نحوه رانندگی در این کلانشهر، چالش‌های بسیاری را برای تهران ایجاد کرده و البته افزایش عوارض هم نمی‌تواند چاره مناسبی برای نظم‌دهی به خودروهای فوق باشد.

    مخالفت وزیر کشور با افزایش عوارض خودروهای پلاک شهرستان!

    در ادامه با تصویب اعضای شورای شهر برای افزایش عوارض تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران، اسکندر مومنی وزیر کشور، به این مصوبه شورای شهر واکنش تندی نشان داده است.

    وزیر کشور گفت: این مصوبه هیچ کدام از مشکلات ترافیکی پایتخت را حل نمی‌کند؛ زیرا با توجه به عوارض موجود، اذهان مردم به سمت درآمدزایی رفته و قطعاً مخالف این طرح برای خودرو‌های پلاک شهرستان هستم و اجازه انجام این کار را نمی‌دهم.

    مومنی گفت: ما نمی‌توانیم قوانین را زود به زود عوض کنیم؛ زیرا شهر محل کار نیست و مردم کارمند ما نیستند که هر موقع خواستیم آئین‌نامه‌ها را تغییر دهیم. مردم می‌خواهند در شهر آرامش و زندگی قابل پیش‌بینی داشته باشند و هر روز تغییرات جدیدی ایجاد نشود.

    وزیر کشور همچنین اظهار کرد: نکته بعد اینکه اگر بقیه شهر‌ها همین تصمیم را بگیرند که خودرو‌های پلاک تهران وارد آن شهر‌ها می‌شود عوارض سنگین بر آن ببندند، یک جدایی ایجاد می‌شود و در نتیجه وفاق بین شهر‌ها از بین می‌رود.

    اینکه آیا مخالفت وزیر کشور با مصوبه شورای شهر درباره خودروهای پلاک شهرستان می‌‌تواند مشکلات ترافیکی و معضل آلودگی هوا در تهران را حل کند یا خیر، بستگی به این دارد که چه برنامه‌ای را می‌خواهد جایگزین افزایش عوارض تردد این خودروها در تهران کند و آیا نقشه‌راهی برای مبارزه با غول ترافیک تهران و به دنبال آن آلودگی همیشگی هوا در این کلانشهر طراحی می‌شود یا خیر؛

    به گفته مسئولان پلیس راهور تهران بزرگ، سالانه هزاران خودروی جدید به حجم خودروهای فعلی خیابان‌های پایتخت اضافه شده و این حجم از خودرو بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های فعلی معابر به خیابان‌ها افزوده می‌شود.

    معضلات شهرستان‌ها را حل کنید تا تردد غیرضروری به تهران کم شود!

    پلیس راهور تهران بزرگ معتقد است در کنار تعداد خودرویی که هر روز به خودروهای پلاک تهران افزوده می‌شود، برای خودروهای پلاک شهرستان در تهران هم که متاسفانه خودشان عاملی برای تشدید ترافیک تهران هستند باید چاره اندیشی شود.

    تهران در ذهن اغلب مردم کشور به عنوان شهری خدماتی شناخته شده است و البته این موضوع هم دور از واقعیت نیست و تمرکز مراکز ارائه خدمات آموزشی، درمانی، تجاری و … باعث شکل گیری چنین طرز فکری در اذهان عمومی و افزایش میزان تردد و رفت و آمد آن‌ها به پایتخت شده است.

    مسئولان باید در وهله نخست معضل بیکاری حاکم در بسیاری از شهرهای کشور را حل کنند تا خودروهای پلاک شهرستان برای کار در تاکسی اینترنتی به تهران نیایند و بعد هم به دنبال ارائه خدمات مورد نیاز مردم در سایر شهرهای کشور باشند تا شاید از تردد بی رویه به این کلانشهر همیشه پر ترافیک کاسته شود.

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *