دیدار ترامپ از سه کشور ثروتمند منطقه شامل عربستان سعودی، امارات و قطر بر خلاف رویه و دوره های گذشته سفر روسای جمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه که با محوریت عمدتا اطلاعاتی و امنیتی صورت می گرفت و سفر به اسرائیل نیز پازل مهم این سفرها حساب می شد،اما این بار با محوریت مباحث اقتصادی و جذب سرمایه از سه کشور همراه بود .
برجام میتوانست یک توافق مطلوب برای ایران باشد
به گزارش سپاهان خبر; علی محمد نمازی یک فعال سیاسی است وی گفت: تهیه بسته اقتصادی ۱۰۰۰ میلیارد دلاری که توسط یک تیم نخبه در ایران طراحی شده و بر روی میز مذاکره ایران و آمریکا قرار گرفته است ، مبین این موضوع است که اولا ایران ذائقه طرف خود را شناخته و ثانیا در صورت توافق میتواند بستر توسعه کشور را فراهم نموده و شرایط را کاملاً تغییر دهد.
وی ادامه داد: از اینکه چندین بار دولتمردان آمریکایی و به ویژه ترامپ به این نکته اعتراف کردند که ایرانیها در برجام کلاه بر سر آمریکا گذاشتند میتوان نتیجهگیری کرد که اولا برجام میتوانست یک توافق مطلوب برای ایران باشد که اگر جریان تندرو داخلی اجازه بهرهبرداری به موقع از آن را به دولت دکتر روحانی میداد و تلاش نمیکرد که قبل از نتیجهگیری از آن، این توافق در نزاع سیاسی قربانی خودخواهی ها شود و با جلوگیری از ورود شرکتهای آمریکایی باعث ایجاد حس باخت و در نهایت خروج آمریکا از آن نمیشد، آمریکا هم با اعمال تحریم های سختگیرانه تر وضعیت کشور را بحرانی تر از قبل نمی کرد. ثانیا تعریف ترامپ از هوشیاری تیم مذاکره کننده ایران آن هم در اثنای گفتگوها نشان میدهد که آمریکا علاقه مند و آماده توافق است.
بسنده کردن مذاکره کنندگان به یک سند مکتوب
نمازی افزود: اما آنچه که پاشنه آشیل برجام و موجب خروج آمریکا از آن گردید ، بسنده کردن مذاکره کنندگان به یک سند مکتوب در مورد مسائل هستهای بدون در نظر گرفتن دستاوردهای اقتصادی موضوع مذاکره شده، در آن سند بود و این دقیقاً موضوع مهمی است که امروز مذاکره کنندگان کشورمان مد نظر قرار داده و طی ۴ دوره مذاکره با آمریکا موفق شدند که شرایط را برای رسیدن به یک توافق محکم هموار نمایند. البته بسته اقتصادی تیم مذاکره کننده به همراه اجازه مقام رهبری برای ورود و سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی به کشور یکی از محورهای مهم عوامل پیشرفت مذاکرات بوده و انشاالله عامل دستیابی به توافق احتمالی نیز خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید