نوبت به نظام سلامت می رسد اخلاق مداری یادشان می افتد
به گزارش سپاهان خبر، طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در نشست خبری با جمعی از خبرنگاران حوزه سلامت، طی سخنانی به پرسش های مطرح شده خبرنگاران پیرامون موضوعات مختلف مربوط به این معاونت پاسخ داد.
وی اولویت در پرداخت بدهیها را، مطالبات نیروی انسانی دانست و گفت: اگر بهترین امکانات و تجهیزات را هم در اختیار نیروی انسانی ناراضی قرار دهید، باز نمی توانید خدمات مطلوبی را از آن ها دریافت کنید. بنابراین تاخیرهای طولانی مدت در پرداخت ها، چیزی جز سلب انگیزه و اثرگذاری در کیفیت ارائه خدمات به همراه ندارد.
موهبتی اضافه کرد: شما ببنید وقتی قبض تلفن همراه یا آب و برق پرداخت نشود، ارائه این خدمات قطع میشود، اما تاخیر پرداخت مطالبات نیروهای بهداشتی و درمانی گاهی به حدود ۲ سال هم میرسد و پرسنل و کادر درمان نمی توانند از ارائه خدمتشان دست بکشند، بنابراین نباید درحقشان اجحاف شود، نباید نسبت به این الویت بی خیال باشیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزرات بهداشت گفت: پرداخت مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی نیز اولویت دیگر وزارت بهداشت است، چراکه نباید برای دسترسی مردم به دارو، مشکلی ایجاد شود.
میزان بدهی وزارت بهداشت به کارکنان و کادر درمان بیمارستان ها نیز از جمله پرسش هایی بود که او پیرامون آن اعلام کرد: در مجموع ۳۲ هزار میلیارد تومان میزان بدهی این وزارتخانه به پزشکان،پرستاران و سایر پرسنل بیمارستان های سراسر کشور است که از این رقم بیشترین میزان بدهی یعنی ۱۰ درصد آن به پزشکان فعال در مراکز درمانی است.
موهبتی در توضیحات بیشتر گفت: متاسفانه بعضی از روسای دانشگاهها و مدیران کل، منابع مالی را در جای خودشان صرف نمی کنند و جابجایی منابع انجام می دهند که همین امر باعث تاخیر در پرداختی هایی مثل کارانه و اضافه کاری ها می شود.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر ۶۰۰ هزارنفرپرسنل درمان داریم که سرانه رفاهی بسیار ناچیزی برایشان در نظر گرفته می شود که همان را هم با تاخیرچندماهه می پردازند.
وی افزود: اکنون وزارت بهداشت، ۱۰۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که سهم دارو ۲۲ هزار میلیارد تومان و تجهیزات پزشکی ۲۳ هزار میلیارد تومان و مابقی در بخش نیروی انسانی است و اگر مطالبات خود را از بیمه ها بگیریم باز هم حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته خواهیم داشت که منابعی برای پرداخت آنها دیده نشده است.
موهبتی در ادامه پرسش و پاسخ خبرنگاران درباره سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی نیز توضیح داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی ۳.۹ درصد است در حالی که در منطقه این رقم حدود هفت درصد بوده که با توجه به محدودیت کشور به افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات سلامت دست نیافته ایم.
معاون توسعه و منابع وزیر بهداشت، اضافه کرد: قرار بود در برنامه ششم توسعه هزینه سلامت از جیب مردم به ۶۰ درصد کاهش یابد اما این رقم ۳۰ درصد شد در حالی که در این برنامه تاکید شده بود بیمار جز رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشد.
موهبتی همچنین دربخش دیگری از پرسش و پاسخ ها، بیان داشت: سال آینده با سازمان برنامه و بودجه توافق کردیم تا سهم سلامت از ارزش افزوده که یک درصد است، پرداخت شود.
وی درخصوص عوارض کالای آسیب رسان نیز اعلام کرد: ۲ درصد عوارض کالاهای آسیب رسان نیز باید به حوزه سلامت اختصاص می یافت که در بودجه امسال ۴۹ میلیارد تومان اختصاص یافته اما هنوز پرداخت نشده است.
معاون توسعه و منابع وزیر بهداشت همچنین میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی ۳.۹ درصد عنوان کرد وگفت: این در حالی است که در منطقه این رقم حدود هفت درصد بوده که با توجه به محدودیت های کشور نتوانستیم به افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات سلامت برسیم.
موهبتی در بخش دیگری از صحبت هایش به کمبودهای رفاهی پرسنل کادر درمان کشور اشاره کرد و گفت: ۶۰۰ هزار پرسنل داریم با میزان بسیار اندک رفاهی که با سرانه رفاهی دستگاههای اجرایی قابل مقایسه نیست. آقایان به ما می گویند که از درآمد اختصاصی، بخش رفاهی پرسنل را تامین کنید، آخر مگر ما چقدر درآمد داریم؟ رفتیم مصوبه ترمیم حقوق گرفتیم، پرسنل خوشحال شدند. بعد که گفتند از چه محلی، مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت از محل درآمد اختصاصی، خب اگر می خواستیم از این محل تامین کنیم که خودمان بلد بودیم.
وی ادامه داد: برخی دوست دارند محبوب باشند، خب باشید اما چرا می خواهید با جیب مردم محبوب شوید، دستتان را در جیب خودتان کنید و خرج کنید و محبوب شوید.
معاون توسعه منابع بیان داشت: مزایای غیر مستمر کادر درمان در مقابل پرسنل سایر دستگاهها بسیار ناچیز است. معیشت پرسنل اگر به مخاطره بیفتد، خوب خوب هم که باشند نمی توانند خدمات مطلوبی ارائه کنند.
وی بر توجه به پرداخت معوقات کادر درمان تاکید کرد و گفت: انتظار دارند پرسنل درمان لبخند بزنند و با جانم و قربانم صحبت کنند، مگر پرسنل سایر دستگاهها اینگونه رفتار می کنند؟، چطور نوبت به نظام سلامت می رسد اخلاق مداری یادشان می افتد.
دیدگاهتان را بنویسید