به گزارش سپاهان خبر، حوزه پست و مرسولات پستی به ویژه پست خارجی، از جمله موضوعاتی است که به نظر می رسد برای عموم جامعه جالب توجه باشد. اینکه به عنوان مثال، در بخش خارجی چه اتفاقاتی برای ارسال مرسولات رخ می دهد یا اینکه، باید و نبایدهای پستی در این قسمت چه مواردی است و اینکه ماجرای باز شدن بسته های پستی خوراکی چه اندازه صحت دارد و پرسش هایی از این دست که شاید برای افراد مختلف مطرح باشد. درهمین خصوص با حمید باقری مدیرکل پست استان اصفهان به گفتگو نشستیم که درادامه می خوانید:
– مردم در بحث ارسال پستی کالا به خارج از کشور چه نکاتی را باید حتما دقت داشته باشند تا با مشکل و یا جلوگیری از آن، مواجه نشوند؟
یکی از نکات بسیار مهم بحث درج نشانی کامل و صحیح گیرنده مرسوله در مقصد است، چراکه اصولاً درج نشانی ناقص و غیرقابل شناسایی در مقصد، باعث عدم توزیع مرسوله و نهایتاً عودت آن به ایران و در پی آن پرداخت هزینه پستی برای گیرنده می شود. اگر احیاناً محتوی مرسوله مواد خوراکی و فاسد شدنی باشد به لحاظ زمان بر بودن رفت و برگشت مرسوله و مدتی که در کشور مقصد نگهداری خواهد شد ممکن است محتوی مرسوله فاسد و غیر قابل استفاده گردد. بنابراین درج نشانی صحیح و انجام هماهنگی های لازم با گیرنده مرسوله در خارج از کشورنقش بسزایی درفرآیند توزیع به موقع آن خواهد داشت. یکی دیگر از نکات مهم در ارسال انواع کالا و اشیاء به خارج از کشور اعم از سوغات و یا نمونه کالا ، کسب اطلاع شهروندان از ممنوعات پستی کشور مقصد می باشد.
این اطلاعات از پست کشور مقصد ویا مامورین گمرکات و همچنین کارکنان واحد امانات خارجه ناحیه پستی در اختیار شهروندان قرار می گیرد. دقت داشته باشیم که، در صورت عدم اطلاع از ممنوعات پستی و ارسال آن به کشور مقصد، یقیناً گمرک کشور مقصد آن مرسوله را ترخیص ننموده و به ایران عودت خواهد داد و این امر باعث صرف وقت و صرف هزینه پستی برای مشتری خواهد شد. همچنین کنترل محتوی مرسولات از حیث عدم ارسال مواد مخدر جاسازی شده در محتوی مرسولات و احراز هویت فرستنده نیز از دیگر مشکلات واحدهای امانات خارجه پست استان ها می باشد که در این خصوص محتوی مرسولات به وسیله دستگاه ایکس ری توسط مامورین گمرک و کارکنان پست همزمان کنترل و از سوی دیگر هویت فرستندگان کالا به خارج از کشور نیز احراز می شود.
از دیگر نکات مهم در ارسال مرسوله به خارج از کشور استفاده مناسب از لفاف مناسب و بسته بندی مطلوب مرسولات متناسب با محتوی مرسوله است که در این زمینه در تمام واحدهای امانت خارجه پست استان ها از کارتن پلاست ضد رطوبت و لوازم بسته بندی مرغوب استفاده شده و مشتریان در این زمینه کاملاً راهنمایی می شوند.
-ارسال پستی چه اقلامی به خارج از کشور ممنوع است و تخلف محسوب می شود؟
اصولاً ممنوعات پستی کشورها با توجه به قوانین و مقررات داخلی آنها متفاوت است. این ممنوعات به درخواست کشورمقصد توسط اتحایه جهانی پست به تمام کشورهای عضو به صورت مکتوب ابلاغ می گردد؛ لیکن بعضی از ممنوعات پستی مانند: انواع مواد فاسد شدنی، انواع سلاح سرد و گرم، مواد اشتعالزا، مواد شیمیایی، انواع مواد مخدر و روان گردان و برخی داروها خصوصاً داروهایی که در آن مواد مخدر بکار رفته جزو ممنوعات عمومی همه کشورهای عضو اتحادیه جهانی پست می باشد.
– بعضا در اذهان عمومی اینگونه تصور می شود که مرسولات خارجی خوراکی در اداره پست و گمرک ها ( چه در داخل و چه کشور مقصد) حین بازرسی دست زده می شود و بعضاً به سرقت می رود، این موضوع چقدر صحت دارد؟
با توجه به اینکه مرسولات وارده از خارج کشور در بدو ورود به پست تهران توزین و با وزن درج شده بر روی آن مطابقت داده خواهد شد، لذا در صورت داشتن کسر وزن که اصولاً منجر به کسر محتوی خواهد شد نسبت به تنظیم صورت جلسه و انعکاس به کشور مبداء اقدام و مقررات بین المللی برای اینگونه مرسولات رعایت می گردد.
– توصیه ها و هشدارهایی که باید مردم برای مرسولات خارجی از آن مطلع باشند چیست؟
توصیه های این اداره کل جهت ارسال مرسوله به خارج از کشور رعایت همان مواردی است که پیش از این اشاره شد. لیکن به شهروندان گرامی توصیه می گردد برای ارسال ممنوعات پستی به خارج از کشور اصراری نداشته باشند.
– درباره تخلفات و اتفاقاتی که در پروسه ارسال های خارجی رخ می دهد هم صحبت بفرمایید؟
تاخیر پروازی شرکتهای هواپیمایی و یا تاخیر به هنگام مبادله بین دو کشور که منجر به تاخیر در ارسال میگردد؛ اما با توجه به وجود دستگاه های ایکس ری و استقرار کارشناسان اداره کل گمرک و نظارت جدی بر فرآیند ارزیابی، پذیرش و ارسال مرسولات به خارج کشور همچنین نظارت و بررسی مجدد مرسولات در فرودگاه امام خمینی در سرویس ارسال مرسولات به خارج کشور، لذا امکان وقوع تخلف وجود ندارد.
– در ادامه چند پرسش هم درباره پست خارجی دراصفهان داشته باشیم. بیشترین مرسوله های خارجی از اصفهان به چه کشورهایی هست؟
آمار ارسال مرسولات به خارج از کشور در یک سال گذشته از واحد امانات خارجه ناحیه پستی نشاط بیانگر آن است که بیشترین مرسولات خارجه ازاصفهان به مقصد کشورهای انگلستان ، آلمان ، استرالیا ،کانادا و سوئد بوده است.
– چه تعداد مرسوله متوقف شده و عودت داده شده خارجی در انبارهای پست اصفهان وجود دارد و چه سرنوشتی پیدا می کنند؟
حدوداً تعداد ۱۲ فقره امانت وارده از خارج از کشور در انبار ناحیه پستی نشاط موجود میباشد که علی رغم دو مرحله مراجعه به نشانی گیرنده قابل توزیع نبوده است. لذا برابر مقررات شرکت ملی پست ایران مرسولات موصوف جهت مراجعه گیرنده و دریافت آن درانبار این ناحیه نگهداری میشود. همچنین ۶ فقر امانت از سوی واحد امانات خارجه اصفهان به مقاصد کشورهای خارجه ارسال که در آن کشورها گیرنده شناسایی نشده و ناچاراً به ایران عودت و متاسفانه نشانی فرستنده نیز قابل شناسایی نبوده و در واقع غیر قابل توزیع می باشد که این ۶ فقره امانت نیز در انبارموصوف جهت مراجعه فرستنده نگهداری می شود.
– اصفهان چه جایگاهی در بحث مرسولات خارجی دارد؟
با توجه به مراودات شهروندان استان اصفهان با خارج از کشور همچنین وجود بیشترین مهاجران افاغنه دراصفهان که آنان نیز دارای مرسولات برای خارج از کشور می باشند جایگاه پست اصفهان از حیث رعایت شاخص های کیفی جزء استانهای برتر و از حیث میزان ترافیک ارسال مرسوله به خارج از کشورهم ردیف مناطق پستی تهران و خراسان رضوی و در واقع جزء استانهای اول تا سوم کشور است.
– عمده ترین مشکلاتی که پست استان اصفهان در حوزه مرسولات خارجی با آن مواجه است چه مواردی می باشد؟
در برخی موارد به دلیل اعتصابات کارگری و حوادث غیر مترقبه پست بعضی از کشورها برای مدت کوتاهی با اختلال مواجه می گردد که مراتب تعطیلی یا اختلال از طریق اتحادیه جهانی پست به صورت مکتوب به کلیه کشورهای عضو اتحایه ابلاغ می شود. لذا در این مدت امکان ارسال مرسوله به مقصد اینگونه کشورها وجود ندارد و شهروندان برای مدتی با مشکل مواجه می شوند. یکی دیگر از چالش های موجود درخواست شهروندان جهت ارسال انواع دارو ها به خارج از کشور می باشد که باید ارسال دارو در حد مجاز و متعارف به تائید معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی رسیده و پس از تائید مامور مربوطه که در روزهای چهارشنبه هرهفته درناحیه پستی نشاط اصفهان مستقر است به خارج از کشور ارسال شود. علاوه بر موارد فوق مشکل خاصی که به صورت روزمره با آن درگیر باشیم، وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید