×
×

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
اگر به راهکارها عمل نشود، وزیر را به مجلس می کشانیم

  • کد نوشته: 13681
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • ۰
  • ایراد در وجود شبکه های فسادی است که دربعضی از موارد به اسم دور زدن تحریم ها دارند سوخت را قاچاق می کنند یا اینکه به اسم دور زدن تحریم، سوخت را می برند صادر می کنند.
    اگر به راهکارها عمل نشود، وزیر را به مجلس می کشانیم
  • مهلت برای پایان قطعی برق و گاز / برق فقط به عراق صادر می شود.

    به گزارش سپاهان خبر؛ رضا سپهوند عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درگفتگو با نسل فردا از آغاز شمارش معکوس برای سوال از وزیر خبر داد و گفت: مجلس و کمیسیون انرژی درهفته های گذشته بارها در جلسات متعدد به دولت فشار آورده تا در کوتاه مدت؛ جلوی قاچاق سوخت را بگیرد- بهیه سازی مصرف سوخت را به صورت واقعی در دستور کارش قرار دهد- تولید انرژی های تجدید پذیر از جمله برق خورشیدی که درکوتاه مدت می توان به مقدار برق وارد کرد را دردستور کار خود قرار دهد و بودجه لازم این حوزه در سال ۱۴۰۴ لحاظ شود.

    وی افزود: چنانچه این راهکارهایی که ارائه شده انجام نشود حتما وزیر را به مجلس می کشانیم و با سوال نمایندگان مواجه خواهد شد.

    نماینده لرستان تصریح کرد: وضعیت خاموشی ها نمی تواند ادامه داشته باشد زیرا صنعت و تولید کشور را تحت الشعاع قرار می دهد. باید برای کمبود انرژی راه صحیح را برویم نه اینکه با حل کردن مقطعی یک مشکل، مشکلات دیگری را ایجاد کنیم.

    سپهوند یادآور شد: البته می دانیم که مدت زیادی نیست دولت مشغول به کار شده و نمی توان قبل از اینکه عمل کند قصاصش کنیم.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس دوازدهم در خصوص ناتوانی دولت ها در جلوگیری از قاچاق سوخت بیان داشت: ایراد در وجود شبکه های فسادی است که دربعضی از موارد به اسم دور زدن تحریم ها دارند سوخت را قاچاق می کنند یا اینکه به اسم دور زدن تحریم، سوخت را می برند صادر می کنند.

    وی اضافه کرد: عدم مدیریت صحیح در بهینه سازی مصرف سوخت نیز از دلایل کاهش انرژی است؛ متاسفانه تمام ادارات کشوربا وجود اینکه  پنجره های زیادی دارند اما درطول روز همه لامپ هایشان روشن است. لذا دولت باید کاهش مصرف سوخت را ابتدا از خودش شروع کند و از این طریق برای جامعه فرهنگ سازی انجام دهد.

    سپهوند ادامه داد: متاسفانه در یک دهه اخیر دربحث تولید انرژی چه دربحث نیروگاه و چه درخصوص سدهای برق آبی و انرژی های تجدید پذیر؛ کار خاصی صورت نگرفته است. از آن طرف مصرف انرژی به شدت بالا رفته و تمام شبکه های برق و گاز و انرژی را توسعه دادیم و از سوی دیگر نسبت به بهینه سازی مصرف سوخت خوب کار نشده است.

    نماینده لرستان گفت: یعنی درتمام زمینه های انرژی از جمله دربرق و بنزین و گاز به اوج مصرف رسیدیم ولی بسترهای تولید را افزایش ندادیم. بنابراین قطعی های برق از روی ناچاری و نبود انرژی است.

    وی با اعلام اینکه” حدود ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم”، درخصوص صادرات انرژی به کشورهای همسایه نیز اظهار داشت: درصادرات برق به جز به عراق؛ به کشورهای دیگری صادرات نداریم چون خودمان به شدت با کمبود مواجهیم. کشوری که خودش شدیدا کمبود برق دارد نمی آید این کار را انجام دهد و برای کشورش نارضایتی ایجاد کند.

    این نماینده مردم لرستان درباره صادرات بنزین نیز گفت: دراین حوزه با پدیده قاچاق مواجهیم. ۲۸ میلیون لیتر درروز بنزین به صورت قاچاق از شرق و غرب و جنوب کشور خارج می شود. درواقع اگر ما همین مشکل را برطرف کنیم و جلوی قاچاق را بگیریم؛ ناترازی بنزین کشور حل می شود. دراین خصوص پیگیرهستیم تا دولت را وادار کنیم که شبکه های قاچاق را قطع کند.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین به سوخت ال پی جی اشاره کرد و توضیح داد: ال پی جی یک سوخت ارزان بسیار پاک است که تا الان دولت اقدام خاصی برای آن انجام نداده در حالی که از قبل زیرساخت هایش وجود داشته و دولت باید برای آن سرمایه گذاری کند. با ال پی جی چیزی بالغ بر ۴۰۰ همت می توانیم صرفه جویی داشته باشیم.

    وی خاطرنشان کرد: از یک طرف روزانه ۲۸ میلیون لیتر بنزین از کشور خارج می شود و بعد از طرف دیگر حدود ۷ میلیارد دلار همان بنزینی که قاچاق شده را می خریم و وارد کشور می کنیم. ال پی جی را نیز که سوخت ارزانی است(۲۷ سنت) با دور زدن تحریم ها صادر می کنیم بعد از آن طرف ۶۷ سنت بنزین را که آلودگی زیادی دارد وارد می کنیم. الان داریم به دولت فشار می آوریم که همین ها را به درستی مدیریت کند تا در زمینه گازوئیل و بنزین ناترازی ها حل شود و درنتیجه ناترازی گاز و برق هم رفع شود.

    نویسنده: دریا وفایی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *